U FRANUCSKOJ POKRENUTA TUŽBA ZBOG SMRTI ČOVEKA: Vezana za AstraZeneku
Vakcina, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

U FRANUCSKOJ POKRENUTA TUŽBA ZBOG SMRTI ČOVEKA: Vezana za AstraZeneku

Ovo nije je prva tužba u Francuskoj u vezi vakcine britansko-švedske firme

Objavljeno:

Porodica 63-ogodišnjeg čoveka koji je umro u martu u centralnom delu Francuske od "više tromboza" posle dobijanja prve doze antikovid vakcine Astrazeneke, uložila je tužbu protiv nepoznatog lica za ubistvo iz nehata.

Državna tuižiteljka Ancija Veronik Denizo potvrdila je da je tužba uložena.

Ovo nije je prva tužba u Francuskoj u vezi vakcine britansko-švedske firme. Tužba protiv NN lica podneta je i u Tuluzu posle smrti jedne 38-ogodišnje žene, a tužilaštvo u Nantu je otvorilo preliminarnu istragu posle smrti jednog studenta medicine. ; Te tužbe bi mogle zajedno da razmatra Parisko tužilaštvo kao grupni slučaj.

O tužbi za smrt 63-ogodišnjaka prvo je pisao regionalni list Dofine libere (Dauphine Libere). U članku se navodi da su rodjaci umrlog čoveka ukazali na to šta se dogodilo francuskoj Nacionalnoj agenciji za bezbednost lekova, koja je naredila dodatne informacije da se utvrde uzroci njegove smrti.

Njegovi bližnji su rekli da su 95 odsto uvereni da može da se utvrdi veza sa vakcinacijom, i pokušavaju da se postigne da se prizna da je njegova smrt posledica vakcine i da se uvrsti u izveštaj o neželjenim posledicama Astrazeneke.

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.