KONAČNO UHAPŠEN! Dolijao osumnjičeni za krađe slika Van Goga i Halsa
Van Gog muzej, Foto: Printscreen

KRAĐA SLIKA

KONAČNO UHAPŠEN! Dolijao osumnjičeni za krađe slika Van Goga i Halsa

U martu prošle godine vredna slika "Prolećni vrt" Vinsenta van Goga iz 1884.godine, ukradena je iz muzeja Singer Laren u Holandiji

Objavljeno:

- Jutros je policija uhapsila 58-godišnjaka u gradu Barnu i sumnjamo da je on odgovaran za krađu slika Fransa Halsa i Van Goga - saopštila je porparolka policije Maren Vonder.

Holandska policija uhapsila je osumnjičenog za dve odvojene krađe slika holandskih majstora Vinsenta Van Goga i Fransa Halsa iz muzeja koji su zatvoreni zbog pandemije Kovid-19.

- Jutros je policija uhapsila 58-godišnjaka u gradu Barnu i sumnjamo da je on odgovaran za krađu slika Fransa Halsa i Van Goga - saopštila je porparolka policije Maren Vonder u video izjavi na Tviteru, prenosi Rojters.

Agencija navodi da o osumnjičenom nije dato više detalja, a zvaničnica policije je dodala da slike nisu pronađene i apelovala je na građane da se jave sa bilo kakvim informacijama koje bi mogle da pomognu u utvrđivanju gde se nalaze ukradeni radovi holandskih majstora.

U martu prošle godine vredna slika "Prolećni vrt" Vinsenta van Goga iz 1884.godine, ukradena je iz muzeja Singer Laren u Holandiji.

Pet meseci kasnije, lopovi su provalili u mali muzej u holandskom gradu Lerdamu, u blizini Utrehta, i odneli sliku „Dva nasmejana dečaka“ jednog od majstora Zlatnog doba holandskog slikarstva, Fransa Halsa iz 1626. godine.

Ta slika je procenjena na 15 miliona evra, a već dva puta je kradena i vraćana u muzej - prvi put 1988, a drugi put 2011. iz istog ovog muzeja.

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.