KINA ODOBRILA: Spajanje dva državna HEMIJSKA GIGANTA!
Poslovne grupe dobile odobrenje, Foto: EPA/STRINGER

omogućili

KINA ODOBRILA: Spajanje dva državna HEMIJSKA GIGANTA!

Poslovne grupe Sinohem i KemČajna dobile su odobrenje za sprovođenje zajedničkog restrukturiranja

Objavljeno:

Kina je odobrila spajanje dve državne hemijske kompanije, Sinohema (Sinoćem) i KemČajna grupe (ChemChina), saopštila je komisija Džavnog saveta za nadzor i upravljanje imovinom (SASAC).

Poslovne grupe Sinohem i KemČajna dobile su odobrenje za sprovođenje zajedničkog restrukturiranja, nakon kojeg bi postale podružnice novog holdinga u potpunom vlasništvu SASAC-a, navodi se u saopštenju Sinohema, prenosi agencija Sinhua.

Iz Sinohema dodaju da će ova reorganizacija bolje integrisati resurse, stvoriti univerzalno hemijsko preduzeće svetske klase i unaprediti razvoj kineske hemijske industrije.

Nakon reorganizacije, nova kompanija će se baviti širokim spektrom delatnosti, počev od prirodnih nauka i izučavanja materijala, preko osnovne hemijske industrijske proizvodnje do proizvodnje automobilskih guma.

Sinohem, sa sedištem u Pekingu, osnovan je 1950. i jedno je od vodećih preduzeća u naftnoj i hemijskoj industriji u zemlji, koje proizvodi poljoprivredne sirovine (seme, agrohemikalije i đubriva), bavi se pružanjem usluga agrosektoru, a aktivno je i u sektoru nebankarskih finansijskih usluga.

Grupa KemČajna, takođe sa sedšitem u Pekingu, najveća ja kineska hemijska kompanija, koja ima proizvodne i baze za istraživanje i razvoj u 150 zemalja i regiona širom sveta, navodi Sinhua.

Bonus video:

02:49

DR SANJA AREŽINA: Kina najviše može da se osloni sama na sebe (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.