RUSKI NAUČNICI POTVRDILI: Trudnice mogu da zaštite BEBE od korone, preko PLACENTE se mogu preneti ANTITELA!
Prenos antitela, Foto: Profimedia

priroda predvidela

RUSKI NAUČNICI POTVRDILI: Trudnice mogu da zaštite BEBE od korone, preko PLACENTE se mogu preneti ANTITELA!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 18. januara naložio masovnu vakcinaciju ruskog stanovništva

Objavljeno:

Majka, tokom trudnoće, može da prenese antitela na virus korona na bebu putem placente, saopštio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra epidemiologije i mikrobiologije „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

„Preko placente se mogu preneti antitela. Dobro je što se određena klasa antitela može preneti i što je priroda to predvidela“, rekao je Gincburg.

Vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

„Sputnjik Ve“ (Sputnik V) registrovana je u skoro 60 zemalja. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

U Rusiji su napravljene još dve vakcine protiv kovida, vakcina centra „Vektor“ Rospotrebnadzora „EpiVakKorona“ i vakcina „KoviVak“ Centra „Čumakov“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 18. januara naložio masovnu vakcinaciju ruskog stanovništva.

Bonus video:

00:20

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Bule Goncić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.