RADNIK HITNE POMOĆI NA SUĐENJU POLICAJCU: "Mislio sam da je Flojd mrtav"
Džordž Flojd, Foto: Profimedia

SUĐENJE

RADNIK HITNE POMOĆI NA SUĐENJU POLICAJCU: "Mislio sam da je Flojd mrtav"

- Mislio sam da je mrtav - kazao je bolničar Derek Smit tokom suđenja na kome se sudi Čovinu za ubistvo Flojda u maju prošle godine u Mineapolisu

Objavljeno:

Kako je saopšteno, danas je na suđenju radnik Hitne pomoći, koji je procenio stanje Džordža Flojda pre nego što je policajac Derek Šovin podigao koleno sa njegovog vrata, otkrio da nije osetio puls.

- Mislio sam da je mrtav - kazao je bolničar Derek Smit tokom suđenja na kome se sudi Čovinu za ubistvo Flojda u maju prošle godine u Mineapolisu.

Smita i njegovog partnera Seta Brevindera tužilac je pitao da objasne šta se desilo u uznemirijućem snimku koji je pušten na suđenju, na kome se vidi incident, kao i trenutak kada Flojda stavljaju na nosila kako bi mu se ukazala pomoć u ambulanti.

Upitan da opiše stanje Flojda, Smit je rekao:

- Laički rečeno, mislio sam da je mrtav.

Na video snimku se takođe vidi kako Smit gestikulira Čovinu da skloni koleno sa Flojdovog vrata da bi njegovo telo mogli da stave na nosila, prenosi "Daily Mail". Prizori koji su prikazani tokom Smitovog iskaza pokazali su kako su krvarila Flojdova usta, dok je bolničar kazao da žrtva nije imala očigledne fizičke povrede koje bi objasnile njegovo teško stanje.

Smit je kazao da su Flojdove zenice bile "velike i proširene". U sudu je ranije rečeno da je žrtva imala problema sa drogom, a Čovinovi advokati tvrde da je Flojd preminuo od prekomerne količine narkotika, odnosno da se overdozirao, a ne da je uzrok smrti gušenje.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.