LEK PROTIV KORONA DEPRESIJE: Smanjuje rizik od emotivnih i psiholoških problema!
Istraživanje, Foto: Profimedia

posledice karantina

LEK PROTIV KORONA DEPRESIJE: Smanjuje rizik od emotivnih i psiholoških problema!

Istraživanje je pokazalo da je rizik od anksioznosti i depresije, u vreme karantina, bilo veći kod osoba slabijeg materijalnog stanja

Objavljeno: 13:26h

Fizička aktivnost osobe je za 20 odsto smanjila rizik od emotivnih i psiholoških problema u vreme prošlogodisnjeg karantina, pokazuju rezultati ispitivanja sprovedenog u Italiji, a prenosi list "Sanita" namenjen zdravstvenim radnicima.

Na uzorku od 18.000 studenata, profesora i drugih univerzitetskih uposlenika, utvrđeno je da su od anksioznosti i depresije, za vreme karantina, više patili oni koji su prestali da se bave sportom.

Istraživanje, u kojem je učestvovalo nekoliko italijanskih univerziteta, pokazalo je da su teže posledice promenjenog načina života pogodile osobe koje se nisu nikada bavile sportom, a čak 50 odsto onih koji su upraznjavali, a u toku pandemije prekinuli fizičku aktivnost, bili su izlozeni većem riziku o emitovno-psiholoških problema.

Istraživanje je pokazalo da je rizik od anksioznosti i depresije, u vreme karantina, bilo veći kod osoba slabijeg materijalnog stanja.

Bonus video:

BRZE VESTI 31.03.2021. 14:55
10:02

BRZE VESTI 31.03.2021. 14:55

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media