POČELA IMUNIZACIJA GRAĐANA CRNE GORE: Vakcinu Astrazeneka prvi primili novinari, jutros se vakcinisao i Dritan!
ilustracija, Foto: Profimedia

vakcinacija

POČELA IMUNIZACIJA GRAĐANA CRNE GORE: Vakcinu Astrazeneka prvi primili novinari, jutros se vakcinisao i Dritan!

Jutros se vakcinisao i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovićm koji je primio oksfordsku vakcinu

Objavljeno:

U Crnoj Gori je jutros počela imunizacija gradjana vakcinom protiv korona virusa Astrazeneka, a prvi su je primili zaposleni u medijima, koji spadaju u prioritetnu grupu za vakcinaciju.

Jutros se vakcinisao i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je kao i novinari, primio oksfordsku vakcinu.Kazao je da svi treba da se vakcinišu i da će se jedino tako sačuvati zdravlje i ekonomija.

- Ako može 23 miliona Britanaca da se vakciniše, možemo i mi, rekao je Abazović i dodao dase treba pokloniti zdravstvenim radnicima i pratiti njihov put.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je saopštila da uskoro stiže veći kontigent vakcina u Crnu Goru, a da bi masovna imunizacija trebalo da počne oko 20. aprila.

Masovna imunizacija trebalo bi da krene oko 20. aprila kada se očekuje dolazak preko 200.000 doza Sinofarm vakcina, nove količine Astrazeneke i Fajzerove vakcine, kao i 40.000 od 50.000 dogovorenih doza Sputnjik V, rekla je Borovinić Bojović.

U Crnoj Gori su do sada od posledica korona virusa umrle 1.274 osobe. Trenutno je, prema zvaničnim podacima, zaraženo oko 6.446 gradjana, ali deo stručne javnosti dovodi u pitanje te podatke i optužuje nadležne da su smanjili broj testiranih.

Za vakcinaciju se do sada, prijavilo 83.498 građana, a prvu dozu je primilo nešto manje od 20.000 ;dok je revakcinisano gotovo 3.500.

Bonus video:

01:55

Katarina Golubović u Usijanju dana: Neophodno je menjati zakon ukoliko bi bila obavezna vakcinacija

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.