UKINUT TRODNEVNI LOKDAUN U BRIZBEJNU: Neka ograničenja ostaju na snazi!
Australija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAMES ROSS

malo lakše

UKINUT TRODNEVNI LOKDAUN U BRIZBEJNU: Neka ograničenja ostaju na snazi!

Od početka pandemije, prijavila je oko 22.000 slučajeva, uključujući 909 smrtnih slučajeva, što je mnogo manje od većine drugih razvijenih nacija

Objavljeno:

Australija je ukinula trodnevni lokdaun u Brizbejnu, trećem po veličini australijskom gradu, jer je jedan novi slučaj zaražavanja kovidom-19 u državi Kvinslend ublažio strah od epidemije.

Međutim, stanovnici i dalje moraju da nose maske na javnim mestima, a neka ograničenja socijalnog distanciranja ostaće na snazi, izjavila je premijerka Kvinslenda Anastasija Palaščuk koja je najavila labavljenje ograničenja, prenosi agencija Rojters.

"Očekujemo veoma dobar Uskrs", izjavila je Palaščuk, ali je upozorila da država "još nije izašla iz krize".

Kvinslend je popularno odredište za domaće putnike tokom uskršnjih praznika i predstojećeg školskog raspusta.

"Apelujem na sve stanovnike Kvinslenda da, ako u naredne dve nedelje svi uradimo pravu stvar, možemo zajedno da prođemo kroz ovo", izjavila je premijerka u televizijskom obraćanju.

Okupljanja u domaćinstvima širom zemlje ostaće ograničena na 30 ljudi.

Australija je uveliko ograničila širenje virusa zahvaljujući zatvaranju granica, hitnim lokdaunima i brzom sistemu praćenja slučajeva.

Od početka pandemije, prijavila je oko 22.000 slučajeva, uključujući 909 smrtnih slučajeva, što je mnogo manje od većine drugih razvijenih nacija.

Međutim, neki zdravstveni stručnjaci upozoravaju da usporena vakcinacija povećava rizik od izbijanja nove epidemije. Do kraja marta je dato oko 670.000 doza, što je ispod početnog cilja Australije od četiri miliona doza.

Bonus video:

00:51

OBRAĆANJE KRIZNOG ŠTABA NAKON SASTANKA: Medicinski deo tražio POLICIJSKI ČAS! Nove odluke za par dana (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.