MAĐARSKA CARINA I EUROPOL RAZBILI ORGANIZOVANU KRIMINALNU GRUPU: Koristili fantomske firme!
Ova vrsta kriminala sve zastupljenija, Foto: Profimedia

efikasno

MAĐARSKA CARINA I EUROPOL RAZBILI ORGANIZOVANU KRIMINALNU GRUPU: Koristili fantomske firme!

U operaciji je učestvovalo 300 finansijskih istražitelja i policajaca, koji su izveli 100 pretresa u Mađarskoj i Hrvatskoj,

Objavljeno:

Mađarska poreska i carinska služba (NTCA) razbila je, u saradnji sa Europolom, organizovanu kriminalnu grupu koja se sumnjiči za poreske prevare i pranje novca u kojima je budžet Mađarske oštećen za 8,2 miliona evra.

Kriminaci su koristili fantomske firme u Mađarskoj i Hrvatskoj, koje nisu imale ni zaposlene, ni opremu, ni sedište, a kojima su isplaćivane provizije za nepostojeće usluge, koje su se kasnije neprijavljene poreskim organima vraćale uplatiocima, navodi se u saopštenju Europola i dodaje da je ova vrsta kriminala sve zastupljenija u EU.

U operaciji je učestvovalo 300 finansijskih istražitelja i policajaca, koji su izveli 100 pretresa u Mađarskoj i Hrvatskoj, uhapsili devet osumnjičenih među kojima je i vođa organizovane kriminalne grupe i dvojica njegovih nabližih saradnika i zamrzle više bankovnih računa, gotovine i nekretnina ukupne vrednosti 4,16 miliona evra.

Europol je pružio podršku i omogućio bezbednu razmenu podataka, analitičke usluge, koordinaciju operativnih aktivnosti i izvlačenje podataka iz zaplenjenih mobilnih telekomunikacionih uređaja.

Bonus video:

00:35

DVA TURČINA U SITNE SATE PREŠLA GRADINU, MISLILI SRBIMA ĆE DA SE SPAVA: A onda su im carinici rekli izujte se (VIDEO)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.