PRONAĐENO ČETVORO DECE U KAMIONSKOM TOVARU! Srpski carinici često zatiču ovakav prizor, ima li kraja ovome? (FOTO)
Migranti za 4 dece pokušali da pređu granicu, Foto: Uprava carine

carina

PRONAĐENO ČETVORO DECE U KAMIONSKOM TOVARU! Srpski carinici često zatiču ovakav prizor, ima li kraja ovome? (FOTO)

Oni neretko završavaju i na nekoj od unutrašnjih ispostava, što im svakako nije bila namera, a sve češće riziku tako neuslovnog transporta izlažu i sasvim malu decu

Objavljeno:

Carinici na gotovo svim prelazima, naročito onim koji se nalaze na tzv. „migrantskoj ruti“, svakodnevno otkrivaju „slepe putnike“, najčešće među robom u kamionskim tovarima.

Oni neretko završavaju i na nekoj od unutrašnjih ispostava, što im svakako nije bila namera, a sve češće riziku tako neuslovnog transporta izlažu i sasvim malu decu.

Takav slučaj otkriven je i 11. marta 2021. godine na ispostavi Vranje, kada je u kamionu beogradskih registarskih oznaka među paketima kućne hemije i bižuterije pronađena cela porodica ilegalnih migranata, sa čak četvoro dece. Migranti su otkriveni kada je po okončanju postupka, carinik krenuo, da sa kamiona skine makedonska i grčka carinska obeležja, koja su bila neštećena. Kako se iz unutrašnjosti tovarnog dela začula buka, kamion je otvoren u prisustvu policije, kada je ustanovljeno da u uskom nepopunjenom prostoru zadnjeg dela prikolice ima ljudi.

1 / 3 Foto: Uprava carine

Ispostavilo se da je reč o troje odraslih i četvoro dece, koji su rekli da su iz Avganistana i da su u kamion ušli u Grčkoj, samo što im je namera bila da tako stignu do neke od evropskih zemalja, a ne do Vranja.

Sličan slučaj otkriven je i samo nekoliko sati ranije na prelazu Preševo, kada je u kamionu vranjske registracije pronađeno pet tinejdžera, takođe poreklom iz Avganistana.

Verovatno bi i oni završili na ispostavi Vranje, da kamion nije prevozio robu koja podleže veterinarskom pregledu na samom graničnom prelazu. Kamion je pre otvaranja pregledan i kao i u prethodnom slučaju, ni carinska obeležja zemalja preko čijih teritorija je prešao, a ni cerada nisu bili oštećeni. Međutim, među balama kože, utovarenim u Grčkoj, čije je krajnje odredište bila Vranjska Banja, pronađeni su sakriveni migranti.

Podsećamo da je na ispostavi Vranje i 27. februara 2021. godine, u unutrašnjosti jednog kamiona pronađena grupa od 10 migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.