OVDE SE SRUŠIO HELIKOPTER SA ČEŠKIM MILIJARDEROM PETROM KELNEROM: Detalji tragedije na Aljasci
Tragična nesreća, Foto: Profimedia, Google maps

MESTO PADA

OVDE SE SRUŠIO HELIKOPTER SA ČEŠKIM MILIJARDEROM PETROM KELNEROM: Detalji tragedije na Aljasci

Mesto pada nalazi se 21 milju jugoistočno od Palmera, rekao je Klint Džonson

Objavljeno: 09:48h

Češki milijarder Petr Kelner jedan je od petoro mrtvih u nesreći na Aljasci, nakon što se u subotu srušio helikopter u blizini lednika Knik.

Portparolka planinarskog doma Tordrilo, poznatog rizorta, rekla je u nedelju da je helikopter bio na izletu i da je prevozio dva ski vodiča, tri gosta i pilota.

Tim iz Centra za koordinaciju spašavanja na Aljasci upućen je na mesto pada nešto posle 22 sata. u subotu, napisali su vojnici, nakon što su državni vojnici dobili izveštaj o dospelom helikopteru i mestu mogućeg otpada.

Preminuli su identifikovani u nedelju uveče kao 52-godišnji stanovnik Kolorada Gregori Harms, 56-godišnji stanovnik Češke Petar Kelner, 50-godišnji stanovnik Češke Bendžamin Laročaik, 38-godišnji stanovnik Girdvooda Šon McManami i pilot, 33-godišnji Zakari Rasel.

Aljaska nesreća
foto: Profimedia

Mesto pada nalazi se 21 milju jugoistočno od Palmera, a isto toliko istočno od Enkoridža, rekao je Klint Džonson, šef kancelarije NTSB.

„Nalazi se u oblasti vrlo strmog terena, snegom prekrivenog terena, tačno oko 5000 do 6000 stopa ... na severnoj strani reke Knik“, rekao je.

Rizort "Tordrilo Planinska Loža" unajmio je helikopter od kompanije Soloj Helikopteri, kompanije za čarter sa sedištem u Vasilli, prema izjavi portparolke lože.

Aljaska nesreća
foto: Profimedia

Koliba se naplaćuje kao luksuzno odmaralište za više sportova i nudi vođene pakete za heli skijanje tokom zime koji počinju sa 15.000 američkih dolara po osobi.

„Ova vest je poražavajuća za naše osoblje, zajednicu u kojoj poslujemo i porodice preminulih. U 17 godina poslovanja ovo je prvi put da se moramo suočiti sa događajem ove mere “, stoji u izjavi Tordrilja.

U nedelju uveče ukinuto je ograničenje leta koje je postavljeno na području lednika Knik za potrebe misije oporavka tokom dana.

Bonus video:

04:53

BRZE VESTI 28.03.2021. 15:55

(Espreso/adn.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.