ŠTA JE SVE ZAHAROVA UPRAVO IZGOVORILA O BAJDENU: Nije ga nimalo poštedela!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

oštro

ŠTA JE SVE ZAHAROVA UPRAVO IZGOVORILA O BAJDENU: Nije ga nimalo poštedela!

Zaharova je primetila, da se od konferencije svašta očekivalo

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je prvu konferenciju za novinare američkog predsednika DŽoa Bajdena nazvala izrežiranom predstavom i primerom neprirodne komunikacije sa novinarima.

Zaharova je primetila, da se od konferencije svašta očekivalo, pre svega da će biti organizovana u mešovitom formatu sa novinarima koji će biti uključivani i on-lajn, da će biti posvećena borbi protiv kovida, da će imati moderatora ili da će biti prevođena na druge jezike.

- Očekivali smo nekakvu konferenciju, ali ne takvu, kakvu smo videli juče. Videli smo režiranu priču. Odnosno, ona se može nazvati izrežiranom ili predstavom. U svakom slučaju to je neprirodna komunikacija govornika sa novinarima - rekla je Zaharova u intervjuu radiju „Komsomoljska pravda“.

Prema njenim rečima, pitanja za konferenciju mogla su da budu pripremljena mnogo ranije, posebno sudeći po tome što ih je Bajden čitao.

- Reč je o predsedniku države, koji je nedavno završio predizbornu kampanju. On govori o tome kako se njegova predizborna obećanja uklapaju u formiranje rukovodstva zemlje, odabir kadrova i prve obrise narednih koraka. Ovde, na konferenciji za novinare, ne govorimo o izveštaju o preduzetim koracima, gde je potrebno oslanjati se na tekst - primetila je Zaharova.

Prema njenim rečima, svi su čekali da će na konferenciji 46. predsednika SAD-a biti demonstrirano obnavljanje odnosa Belog doma i novinara, koje je Demokratska partija SAD-a ranije smatrala uništenim.

Podsetimo, američki predsednik DŽo Bajden je 25. marta održao prvu konferenciju za novinare od inauguracije 20. januara.

Bonus video:

01:10

DARKO OBRADOVIĆ: Ruska federacija vodi hibridni rat protiv BiH, Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.