RUSKI LOVCI SU-57 ĆE BITI UDRUŽENI SA TEŠKIM DRONOVIMA: Razvoj borbene avijacije! (VIDEO)
Interakcija, Foto: Printscreen/youtube

lovac pete generacije

RUSKI LOVCI SU-57 ĆE BITI UDRUŽENI SA TEŠKIM DRONOVIMA: Razvoj borbene avijacije! (VIDEO)

Lovac pete generacije Su-57 je predviđen za uništavanje svih oblika vazdušnih, kopnenih i vodenih ciljeva

Objavljeno:

Najnoviji ruski teški jurišni dron Ohotnik može da gađa vazdušne i kopnene ciljeve u okviru mrežnocentrične interakcije sa lovcem pete generacije Su-57.

To je saopštila pres služba Ujedinjene avionske korporacije (OAK, deo državne korporacije Rosteh).

U okviru razvoja borbene avijacije i scenarija primene kompleksa pete generacije razmatraju se različite koncepcije primene u zavisnosti od uslova i zadataka operacije.

"Prilikom zajedničke primene, bespilotne letelice će rešavati čitav spektar zadataka, radeći na vazdušnim i kopnenim ciljevima pod komandom vodećeg aviona kao deo mrežno-usmerene interakcije", pojasnili su u korporaciji.

Lovac pete generacije Su-57 je predviđen za uništavanje svih oblika vazdušnih, kopnenih i vodenih ciljeva. Avion ima nadzvučnu brzinu, naoružanje unutar trupa, radio-apsorbujući premaz ("stelt" tehnologija), kao i najnoviji kompleks opreme, prenosi Sputnjik.

Jurišnu bespilotnu letelicu Ohotnik napravio je eksperimentalno-konstruktorski biro Suhoj.

Dužina letelice je 14 metara, raspon krila 19 metara, a poletna masa je 20 tona. Ohotnik dostiže maksimalnu brzinu od hiljadu kilometara na sat. Napravljen je po šemi letećeg krila uz primenu specijalnih materijala koji ga čine skoro neprimetnim za radare.

Plan je da serijske isporuke počnu 2024. godine.

Ohotnik je prvi put poleteo 3. avgusta 2019. godine i let je trajao nešto više od 20 minuta. Dron je svoj zajednički let sa lovcem Su-57 imao 27. septembra 2019. godine.

Koncepcija "mrežnog" ratovanja podrazumeva objedinjavanje snaga i sredstava u informaciono-komunikacionu mrežu, u kojoj se nalaze izvori informacija, komandna i kontrolna tela i sredstva za uništavanje. Time se osigurava povećanje borbene snage grupacije i donošenje pouzdanih i operativnih informacija učesnicima u operaciji.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.