NOVI SKANDAL KRALJEVSKE PORODICE: Megan Markl i Princ Hari su ROĐACI? (FOTO)
Kad si zvezda, sele moja, Foto: AP

AU!

NOVI SKANDAL KRALJEVSKE PORODICE: Megan Markl i Princ Hari su ROĐACI? (FOTO)

Navodno je Megan direktan potomak engleskog kralja Edvarda Trećeg i ona i Hari su rođaci u 17. kolenu

Objavljeno: 11:08h

Princ Hari i Megan ne prestaju biti u centru javnosti. Osim svih detalja iz njihovog života, sada je isplivala još jedna luda teorija. Naime, britanski novinari otkrili su da su oni navodno daleki rođaci iz iz 15. veka. Meganina povezanost s kraljevskom porodicom dolazi od predaka njenog oca Tomasa Markla, Emijem nagrađenog snimatelja, s majčine strane.

I zaista, njihovo geološko poreklo može se pratiti sve do Engleza zvanog Ralf Bovs koji je Meganin predak od pre 15 generacija.

Navodno je Megan direktan potomak engleskog kralja Edvarda Trećeg i ona i Hari su rođaci u 17. kolenu. On je odgojen u Kensingtonskoj palati i sin je princa od Velsa i unuk kraljice Elizabete II.

Kraljevska porodica
foto: Printscreen/Twitter

Bio je visoki šerif okruga Durham, čije je porodično sedište bio dvorac Streatlam s velikim imanjima. Njegova unuka Bridžet Bovs postala je poslušna supruga Jona Husija iz Dorkinga u Sureju. Njegov unuk Kristofer Husej preselio se u Ameriku 1632. godine, pomažući u osnivanju Nantaketa u Masačustesu, a to je linija porodice koja će na kraju dovesti do Megan. Imanje Bovs i dvorac Streatlam nastavili su se prenositi od Bridžetinog strica kroz niz muških naslednika.

Nekoliko vekova kasnije započinje direktna linija prema Kraljevskoj porodici i Hariju, kada imanje i dvorac prelaze u ruke ser Džordža Bovsa, inače zastupnika.

Njegova prva supruga umrla je bez dece, ali njegova druga je rodila jedno dete, ćerku – Meri Bovs – koja se 1767. udala za Džona Lajna, 9. grofa od Strathmorea i Kinghornea.

Džon Lajn svom je imenu dodao prezime Bovs – zbog strogih uslova nasleđivanja dvorca Streatlam i okolnih imanja – i dinastija Bovs-Lajn je stvorena.

Pet generacija kasnije, Elizabet Bovs-Lajn udala se za vojvodu od Jorka, koji će postati Džordž VI.

S vremenom je Elizabeta postala kraljica majka kad je njena najstarija ćerka postala kraljica Elizabeta II 1952. godine.

(Espreso/ Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.