POGINULA TROJICA RUSKIH PILOTA: Aktivirala se katapult sedišta, među mrtvima i komandant! Ima povređenih
Foto: Printscreen youtube

RUSKI BOMBARDER

POGINULA TROJICA RUSKIH PILOTA: Aktivirala se katapult sedišta, među mrtvima i komandant! Ima povređenih

Među stradalima nalazi i komandant eskadrile, koji je sedeo na sedištu za instruktore

Objavljeno:

Tri člana posade ruskog strateškog bombardera Tu-22M3 su poginula, a četvrti je teško povređen u incidentu koji se dogodio u bazi Kaluga, kada se iz za sad nepoznatih razloga aktivirala katapult sedišta.

Kako javlja agencija TASS do nesreće u kojoj su stradala trojica pilota došlo je u trenutku kada su na letelici pokrenuti motori, kada je iznenada došlo do aktiviranja katapult sedišta u avionu.

Izvor na koji se poziva ruska agencija TASS naveo je da se među stradalima nalazi i komandant eskadrile, koji je sedeo na sedištu za instruktore.

Četvrti pilot je teško povređen i on je prebačen u lokalnu bolnicu u Kalugi.

Rusko ministarstvo odbrane je potvrdilo incident i dodalo da su započeli istragu kako je došlo do tragedije, jer je ostalo nejasno kako su se aktivirala katapult sedišta u trenutku kada su pokrenuti motori na ovom strateškom bombarderu.

Istražitelji sumnjaju da su se sedišta aktivirala pred pokretanje avio motora, odnosno da se vreme aktiviranja sedišta i startovanja motora poklopila.

Ruski stručnjaci tvrde da za razliku od katapul-sedišta kod ostalih aviona koji trebaju odgovarajuću brzinu i visinu da bi se aktivirala, ova verzija strateškog bombardera to nema, zato su povrede po posadu bile smrtonosne.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.