VLADIMIR PUTIN: Pojava vakcine Sputnjik V uticala u rešavanju niza socijalnih i ekonomskih pitanja!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

EKONOMIJA I SOCIJALNA SFERA

VLADIMIR PUTIN: Pojava vakcine Sputnjik V uticala u rešavanju niza socijalnih i ekonomskih pitanja!

Njegova upotreba omogućava nam da rešimo ogroman broj drugih, naizgled nepovezanih pitanja, uključujući i ekonomiju i socijalnu sferu"

Objavljeno:

Pojava vakcine protiv korona virusa Sputnjik V uticala je ne samo na zdravstvo već je pomogla i u rešavanju niza socijalnih i ekonomskih pitanja, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Njegova upotreba omogućava nam da rešimo ogroman broj drugih, naizgled nepovezanih pitanja, uključujući i ekonomiju i socijalnu sferu", rekao je predsednik Rusije, preneo je TAS S.

Putin je zahvalio direktoru Centra "Gamaleja" Denisu Logunovu, koji predvodi razvojnu grupu Sputnjik V, kao i zaposlenima u Centru, na trudu i postignutom rezultatu.

On je rekao da se mora uspostaviti pouzdan model interakcije između istraživačkih centara i industrije radi zaštite stanovništva Rusije od pretnji sličnih korona virusu.

"Potreban nam je stabilan i pouzdan model koji bi čvrsto zaštitio ruske građane od verovatnih pretnji s kakvim smo bili suočeni u vezi sa širenjem zaraze korona virusom", istakao je Putin.

On je pozdravio izjavu direktora Centra "Čumakov" Ajdara Išmuhametova u vezi s dobro uspostavljenom saradnjom između istraživačkog centra i instituta koji deluju u okviru Ruske akademije nauka i industrije.

Bonus video:

04:57

BRZE VESTI 22.03.2021. 09:55

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.