CEO SVET NAM SE SMEJE ZBOG BAJDENA: Američki novinari veoma OŠTRI posle pada na stepeništu aviona (VIDEO)
Džo Bajden, Foto: PrintscreenYoutube

PAD

CEO SVET NAM SE SMEJE ZBOG BAJDENA: Američki novinari veoma OŠTRI posle pada na stepeništu aviona (VIDEO)

Američki predsednik (78) u petak se spotakao tri puta i pao prilikom ukrcavanja u Air Force One uoči putovanja u Atlantu, što je izazvalo trenutnu javnu raspravu u njemu.

Objavljeno: 15:51h

Predsednik Bajden ukrcao se u avion kada je iznenada posrnuo na stepeništu, a zatim drugi, pa čak i treći put. Na kraju je, međutim, ustao i pozdravio vojnike na vrhu stepeništa.

Američki predsednik Joe Biden (78) u petak se spotaknuo tri puta i pao prilikom ukrcavanja u Air Force One uoči putovanja u Atlantu, što je izazvalo trenutnu javnu raspravu u njemu. Za konzervativne medije ovo je najbolji pokazatelj da je predsednik prestar i u previše lošem zdravstvenom stanju da bi mogao da radi najteži posao na svetu, a Bajdenov pad je sigurno napravio američke rivale na svetskoj sceni, Pekingu i Moskva, smej se.

Stalni gafovi američkog lidera

Predsednik se ukrcavao u avion kada je iznenada posrnuo na stepenicama, a zatim drugi, pa čak i treći put. Na kraju je, međutim, ustao i pozdravio vojnike na vrhu stepeništa. Nakon toga, njegova portparolka je za to krivila vetar i dodala da je i sama zamalo pala niz stepenice. Prilično je dobro, dodala je. Ali samo dan ranije, Bajden je svog potpredsednika nazvao „predsednikom Harisom“. Istraživanja pokazuju da su Amerikanci zabrinuti zbog takvih gafova: čak polovina njih u anketi pre desetak dana rekla je Rasmusenu da nemaju poverenja u to da je Bajden "mentalno i mentalno" sposoban da radi taj posao. Bajden se već dugo suočava sa kritikama jer je prestar za tako zahtevan posao. On je najstariji predsednik u američkoj istoriji. Ali u poslednjih otprilike šest meseci ili otprilike, njegovi problemi, pre svega verbalni gafovi, smanjili su se. Bivši lider Donald Tramp neprestano je napadao Bajdena u kampanji pred izbore zbog „kognitivnog pada“, odnosno zbog demencije. Ali u debatama koje su Bajden i Tramp vodili pre izbora, to se nije toliko videlo, pa su mnogi zaključili da republikanci preuveličavaju ove Bajdenove probleme. S druge strane, u ranijim fazama kampanje, Bajden je bio ozbiljno zbunjen: rekao je da se kandidovao za Senat, ljude je nazivao pogrešnim imenima, kritičari su rekli da ne može da se seti ni imena Baraka Obame, on nazvao svoju suprugu sestrom na skupu, jer su zamenjivali unapred dogovorene položaje, a on nije gledao, rekao je da je 150 miliona Amerikanaca ubijeno oružjem na američkim ulicama ...

Zbog svega ovoga, čini se da su desničarski mediji u Sjedinjenim Državama jedva dočekali da se tako nešto dogodi Bajdenu. Desnica je istakla da se Bajden rugao Trampu kada je kao predsednik u septembru 2020. godine vrlo pažljivo i polako koračao tim stepenicama, koje su kasnije opisane kao klizave: „Pazite kako on hoda i kako ja hodam“, napisao je tada Bajden. Bio je to jasan odgovor na Trampove optužbe da je Bajden „senilni starac“. Bajden je, inače, samo četiri godine stariji od Trampa, ali generalno se bivši predsednik smatra neuporedivo energičnijim političarom. Bajden je takođe četiri godine stariji od bivšeg lidera Bila Klintona koji je postao predsednik pre skoro 30 godina.

Desničarski mediji usredsredili su se na činjenicu da su levičarski mediji, vrlo bliski Bajdenu i Demokratskoj stranci, uglavnom prećutkivali njegov trostruki pad, a situacija bi, ističu, bila sasvim suprotna da se dogodilo Tramp. Ali to nije sasvim tačno, jer su na kraju skoro svi američki mediji izvestili o Bajdenovom spoticanju. Ali konzervativni Fok Nevs je jasno opisao razliku u medijskom postupanju sa Bajdenom i Trampom: liberalni CNN posvetio je 22 minuta pomenutom Trampovom opreznom potezu 2020. godine, a 15 sekundi Bajdenovom trostrukom padu prekjuče. Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin pozvao Bajdena na debatu nakon što ga je Amerikanac u intervjuu opisao kao „ubicu“. Rus je dao samo jedan uslov: raspravljaćemo samo ako to učinimo odmah, bez odlaganja, rekao je Rus. Mnogi su zaključili da se Putin ruga Bajdenu i smatra ga mentalno nezrelim za debatu, posebno za debatu koja bi se odvijala bez odgovarajuće pripreme.

„Ceo svet nam se smeje“

Komentator Fok Nevs-a Sean Hanniti, jedan od najgledanijih voditelja u SAD-u i Trampov saveznik i Bajden-ov kritičar, zaključio je da je Bajdenov pad pokazatelj da predsedniku „nije dobro“, što je postalo pitanje nacionalne bezbednosti. - Više od polovine Amerikanaca slaže se sa mnom. Čitav svet to vidi svakodnevno, uključujući sve zlonamerne i američke neprijatelje. Vladimir Putin se otvoreno ruga predsedniku SAD, Kinezi bukvalno pljuju po SAD-u ... Mazge u Iranu su osnažene. Scenarij je iz noćne more - rekao je Hanniti.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.