ITALIJANSKI TUŽILAC ZATRAŽIO SUĐENJE SALVINIJU ZA OTMICU: Ako bude proglašen krivim, preti mu do 15 godina robije!
Suđenje, Foto: Profimedia

suđenje

ITALIJANSKI TUŽILAC ZATRAŽIO SUĐENJE SALVINIJU ZA OTMICU: Ako bude proglašen krivim, preti mu do 15 godina robije!

Zbog odluke Salvinija iz 2019. godine, kada je bio ministar unutrašnjih poslova, migranti su ostali na moru

Objavljeno:

Italijanski tužilac zvanično je danas zatražio sudjenje lideru desničarske stranke Liga Mateu Salviniju za otmicu, zbog njegove odluke da ne dozvoli iskrcavanje više od 100 migranata sa broda na tlo Italije.

Ako na kraju trostepenog sudskog procesa bude proglašen krivim, Salviniju preti do 15 godina zatvora, a na osnovu eventualne konačne osude moglo bi da mu bude zabranjeno obavljanje javnih funkcija, prenosi Rojters.

Zbog odluke Salvinija iz 2019. godine, kada je bio ministar unutrašnjih poslova, migranti su ostali na moru dok tužioci nisu naredili zaplenu broda i evakuaciju ljudi sa njega.

Salvini je danas ponovo branio svoju odluku i rekao da ne brine zbog zahteva tužioca koji je deo dugotrajnog pravnog procesa.

"Ponosan sam što sam radio da zaštitim svoju zemlju, poštujući zakon, budeći Evropu i spasavajući živote. Ako to treba da mi donese probleme i patnju, rado ću prihvatiti", napisao je Salvini na Fejsbuku.

Senat Italije je prošle godine ovlastio sud da nastavi s istragom protiv Salvinija zbog otmice.

Tokom 14-mesečnog mandata ministra policije, Salvini je sprečio ukrcavanje nekoliko brodova sa migrantima u italijanske luke.

Humanitarne organizacije koje pomažu migrantima redovno je optuživao za podsticanje krijumčarenja ljudi.

Bonus video:

02:21

ADVOKAT OBJASNIO ČITAV TOK POSTUPKA MIKI ALEKSIĆU: Pravosuđe na ispitu, ovoliko bi moglo da traje suđenje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.