AGONIJA NE PRESTAJE! BIVŠI SUPRUŽNICI NE POPUŠTAJU: Džoni Depu se sudi zbog NASILJA U PORODICI!
Džoni Dep, Foto: Profimedia

rat ne janjava!

AGONIJA NE PRESTAJE! BIVŠI SUPRUŽNICI NE POPUŠTAJU: Džoni Depu se sudi zbog NASILJA U PORODICI!

Rat između Džonija Depa i Amber Herd je sve žešći

Objavljeno:

Advokati Džonija Depa su na ročištu na Vrhovnom sudu optužili Amber Herd da je lagala da će nagodbu od brakorazvodne parnice u visini od sedam miliona američkih dolara dati u dobrotvorne svrhe. Njenu izjavu su advokati ocenili kao "proračunatu i manipulativnu laž".

Holivudska zvezda Džoni Dep pokušava da poništi prethodnu presudu suda da je napao bivšu suprugu, te traži od Vrhovnog suda da naloži ponovno suđenje za klevetu protiv britanskog tabloida “The Sun”.

Nakon tronedeljnog suđenja u julu prošle godine, sudija Nikol je presudio da je Dep u desetak navrata napao svoju ženu Amber Herd i tri puta je doveo u situaciju u kojoj “se bojala za svoj život”.

Sudija je utvrdio da je kolumna iz aprila 2018. godine, koja je gospodina Depa nazvala “udaračem žena” bila “u biti istinita”.

Međutim, glumac tvrdi da nije dobio pošteno suđenje i traži dopuštenje da uloži žalbu na presudu na Kraljevskom sudu u Londonu.

Jučerašnjem saslušanju nisu bili prisutni ni Dep ni Herd, ali su se brojni obožavatelji zvezde “Pirata s Kariba” okupili ispred suda u znak podrške.

Tokom saslušanja Depov advokat Endru Kaldekot podneo je zahtev da se pregledaju “novi dokazi” da gospođa Herd nije, kako je rekla, donirala novac dobijen parnicom.

Nakon razvoda para 2016. godine, Amber je obećala da će podeliti sedam miliona dolara koje je dobila između Dečje bolnice Los Anđeles i Američke unije za građanske slobode (ACLU).

Ali, rekao je advokat Kaldekot, bolnica je 2019. godine napisala poslovnom savetniku gospodina Depa da Amber Herd nije izvršila “nikakvu uplatu na njihov račun”.

U pismenim podnescima, advokat je izneo kako su obećanja “na izuzetan način ojačala verodostojnost Amber Herd”. Ali, dodao je, to je bila “proračunata i manipulativna laž, stvorena da od samog početka postigne saosećanje javnosti”.

U novembru je sudija Nikol odbacio Depovu tvrdnju da je Amber “samo željna novca”, napisavši u svojoj presudi: “Njena donacija od sedam miliona američkih dolara u dobrotvorne svrhe nije nešto što bi se moglo očekivati ​​od nekoga ko samo želi novac”.

“Dokazi predstavljaju izuzetan čin filantropije, koji bi duboko impresionirao svaku razumnu osobu. U njenim obraćanjima javnosti izričito se navodi da je donacijom ACLU posebno imala na umu žrtve porodičnog nasilja”, objašnjava Kaldekot.

“Subliminalna poruka davanja takve donacije u svakom slučaju je bila jasna: Amber Herd nije želela da zadrži novac bivšeg supruga Džonija Depa jer ju je podvrgao ozbiljnom nasilju”, dodao je.

Nastavlja da je ta njena izjava bila namenjena dobijanju simpatija suda i javnosti, te učvršćivanju njenog statusa žrtve, a da je Dep već za vreme suđenja ozbiljno sumnjao u sve što je Amber rekla, ali da nije imao dokaze kako bi to izneo na sudu.

Nadalje javio se i portparol “Sun-ove” krovne kuće “News Group Newspapers”, Adam Volanski, koji je napisao u izjavi da Depovi “dokazi” nisu ništa novo, te da nepostojanje Amberine uplate dobrotovornom društvu nemaju nikakve veze sa suđenjem i dokazima koji su na njemu izneseni.

Depov advokat Adam Kaldeot je rekao da je Amber bila ključni svedok na suđenju za klevetu, dodajući da oni (NGN) ne bi imali nikakvu obranu bez nje.

“Bilo je mnogo drugih svedoka, ali ona je bila ključna”, objasnio je.

Dodao je da je u izjavi rekla da je “celokupan iznos moje nagodbe za razvod doniran u dobrotvorne svrhe” i da je sudija smatrao da je tome tako.

Advokat je rekao da su dve dobrotvorne organizacije trebale da prime novac od gospođe Herd: Dečja bolnica u Los Anđelesu i Američka unija za građanske slobode. Amber je 18. avgusta 2016. izjavila da će sedam miliona dolara biti podeljeno između te dve ustanove. Naveo je da je jedina uplata od strane Amber Herd bila na sto hiljada dolara, a ne 3,5 miliona dolara bolnici.

Depov pravni tim tvrdi da sudija Nikol “nije ispitao sve strane za svaki navedeni incident ili objasnio da li smatra da su dokazi opravdani, te ako jesu, na temelju koje osnove”.

Takođe tvrde da je “sudija trebao da analizira u kojoj meri je to njeno ponašanje u biti potkopalo njenu verodostojnost u odnosu na njene navode o fizičkom napadu i povredama”.

Samo nekoliko dana nakon presude u novembru, Džoni Dep je objavio da su ga iz “Warner Brothers” tražili da odustane od uloge u spin-off franšizi Harija Potera Fantastične zveri.

Džoni Dep trenutno je uključen u odvojenu bitku za klevetu u SAD, jer je lično tužio Amber Herd zbog članka u “Washington Post-u” iz 2018. godine, u kojem je tvrdila da je žrtva porodičnog nasilja, ali u kojem ga nije poimence spomenula.

Ročište za američku parnicu protiv Amber Herd za 50 miliona dolara nedavno je odložen za april 2022. godine.

Rasprava Žalbenog suda, koja se uživo prenosi na Jutjub kanalu suda, trebala bi da se završi u četvrtak. Još nije poznato hoće li Lordovi Justice Underhill i Dingemans doneti presudu u četvrtak ili će svoju odluku doneti na kasniji datum.

(Espreso / Nova S / Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.