SZO SAVETUJE: Nastavlja se sa upotrebom AstraZeneke, pokazala je da ima ogroman potencijal!
AstraZeneka, Foto: Profimedia

savetuju

SZO SAVETUJE: Nastavlja se sa upotrebom AstraZeneke, pokazala je da ima ogroman potencijal!

SZO je navela da "dostupni podaci ne ukazuju na bilo kakvo ukupno povećanje slučajeva zgrušavanja krvi"

Objavljeno:

Komitet stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za vakcine protiv korona virusa saopštio je danas da je provera vakcine kompanije Astrazeneka pokazala da ona ima "ogroman potencijal" da spreči infekcije i da smanji broj smrtnih ishoda.

SZO je navela da "dostupni podaci ne ukazuju na bilo kakvo ukupno povećanje slučajeva zgrušavanja krvi" i da su prijavljene stope pojave krvnih ugrušaka posle vakcinacije protiv korona virusa u skladu s očekivanim brojem takvih dijagnoza.

Navodi se da su veoma retki slučajevi pojave krvnih ugrušaka zabeleženi kod nekoliko ljudi koji su primili vakcinu Astrazeneke u Evropi i dodaje da "nije izvesno da su oni izazvani vakcinacijom".

Slično savetu koji su ove nedelje objavile Evropska agencija za lekove i vlade širom Evrope, SZO navodi da zdravstveno osoblje i pacijenti treba pažljivo da prate sve potencijalne neželjene efekte vakcina i da ih prijavljuju.

Više evropskih zemalja je tokom prethodne dve nedelje suspendovalo upotrebu vakcine Astrazeneke nakon nekoliko smrtnih ishoda i pojave krvnih ugrušaka kod osoba koje su je primile.

Bonus video:

00:28

DR MASERATI OPLEO PO SVETSKOJ ZDRAVSTVENOJ ORGANIZACIJI: To je jedan galimatijas RAZNIH LJUDI, nema tu NAUČNIKA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.