STIŽE NOVI SOJ KORONA VIRUSA? Stručnjaci zabrinuti, PCR testovi je ne detektuju, POKRENUTA ISTRAGA!
Ova varijanta nije zaraznija, Foto: Profimedia

BRETANIJA

STIŽE NOVI SOJ KORONA VIRUSA? Stručnjaci zabrinuti, PCR testovi je ne detektuju, POKRENUTA ISTRAGA!

Svetska zdravstvena organizacija kategorizovala je novu varijantu kao "varijantu pod istragom“, a ne kao "zabrinjavajuću varijantu“, kao što je to bio slučaj, na primer, sa britanskom, južnoafričkom i brazilskom varijantom

Objavljeno:

Istraga je pokrenuta u Bretanji u Francuskoj, nakon što je sekvenciranje genoma otkrilo osam nosača nove varijante koronavirusa u grupi od 79 zaraženih pacijenata u gradu Lanion.

Francuski ministar zdravlja rekao je da se čini da ova nova varijanta nije zaraznija ili da izaziva teži oblik bolesti COVID-19, piše Zimo.

Ali na konferenciji za štampu, francuski zdravstveni zvaničnici izrazili su zabrinutost zbog činjenice da ova nova varijanta izbegava otkrivanje standardnim PCR testovima. Belgijski virolog i međudržavni portparol COVID-19 Stiven Van Guht objasnio je da je osam pacijenata pokazalo uobičajene simptome bolesti COVID-19, ali da su PCR testovi na njima uporno pokazivali negativne rezultate.

Pojava nove varijante dolazi u trenutku kada Francuska beleži novi porast broja zaraženih, a njihov predsednik Emanuel Makron upozorava na nove mere zatvaranja u narednih nekoliko dana. Svetska zdravstvena organizacija kategorizovala je novu varijantu kao "varijantu pod istragom“, a ne kao "zabrinjavajuću varijantu“, kao što je to bio slučaj, na primer, sa britanskom, južnoafričkom i brazilskom varijantom.

Bonus video:

01:39

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ivica Dačić

(Espreso/Poslovni.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.