NAJBOGATIJA INDIJSKA DRŽAVA ZABELEŽILA REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: Porast od 150 odsto, JAKO JE LOŠE!
Dato gotovo 40 miliona doza vakcina, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ HARISH TYAGI

MAHARAŠTRA

NAJBOGATIJA INDIJSKA DRŽAVA ZABELEŽILA REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: Porast od 150 odsto, JAKO JE LOŠE!

U celoj Indiji zabeleženo je gotovo 40.000 novozaraženih što je gotovo duplo više nego prethodne nedelje ali ipak manje od pola nego za vreme vrhunca od 100.000 novih slučajeva zaraze dnevno u septembru

Objavljeno:

Najbogatija indijska država Maharaštra, čiji glavni grad je Mumbaj, zabeležila je najveći broj novozaraženih od korona virusa u jednom danu od početka pandemije. U toj državi je danas prijavljeno rekordnih 25.833 novozaraženih, od kojih 2.877 u finansijskom centru Mumbaju.

U celoj Indiji zabeleženo je gotovo 40.000 novozaraženih što je gotovo duplo više nego prethodne nedelje ali ipak manje od pola nego za vreme vrhunca od 100.000 novih slučajeva zaraze dnevno u septembru.

Nekoliko teško pogođenih indijskih država među kojima su Maharaštra, Gudžarat i Madhja Pradeš uvele su nove restrikcije, oko kretanja i javnih okupljanja u nekim gradovima. Neće, međutim, biti zaključavanja u celoj državi rekao je juče premijer Gudžarata Vidžaj Rupani.

Brazil je ovog meseca pretekao tu veliku azijska zemlja od 1,3 milijarde stanovnika kao druga zemlja na svetu po broju zaraženih, posle jakog pada novih slučajeva zaraze kovidom-19 u Indiji u decembru i januaru.

Glavne restrikcije uvedene prošle godine na nacionalnom nivou, uključujući višemesečni lokdaun, su uglavnom ukinute i održavani su velika verska i politička okupljanja.

Premijer Narendra Modi pozvao je sredinom nedelje nacionalne vodje da povećaju testiranje i uvedu brze i odlučne mere da spreče razvoj drugog talasa zaraze i porast broja slučajeva na nacionalnom nivou.

"Poslednjih nedelja oko 70 okruga zabeležilo je porast novozaraženih od 150 odsto i ako odmah ne zaustavimo epidemiju ona će postati nacionalna", rekao je Modi.

U Indiji je do sada dato gotovo 40 miliona doza vakcina protiv kovida-19 a vlasti planiraju da vakcinišu 300 miliona ljudi do kraja jula. U zemlji je ukupno zabeleženo 11,5 miliona zaraženih od kovida-19 i gotovo 160.000 umrlih.

Bonus video:

01:45

Gde je granica nužne odbrane?

(Espreso/ Beta AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.