ITALIJANSKE VLASTI TVRDE DA NE POSTOJI VEZA IZMEĐU IMUNIZACIJE I SMRTI: Tiče se vakcine AstraZeneke!
Sigurnost anti-kovid vakcine, Foto: EPA/Tina Romano

ITALIJA ZVANIČNO

ITALIJANSKE VLASTI TVRDE DA NE POSTOJI VEZA IZMEĐU IMUNIZACIJE I SMRTI: Tiče se vakcine AstraZeneke!

Ni u jednom od tragičnih slučajeva nije pronađena veza između imunizacije i smrti koja je usledila nekoliko sati ili dana nakon primanja vakcine

Objavljeno:

Ne postoji veza između vakcinisanja AstraZenekom i nekoliko smrtnih slučajeva koji su zabeleženi nakon prve doze leka, tvrde italijanske vlasti, a saopštenje prenosi list "Fanpejdž".

Ni u jednom od tragičnih slučajeva nije pronađena veza između imunizacije i smrti koja je usledila nekoliko sati ili dana nakon primanja vakcine.

To je potvrđeno autopsijom tela preminulih: dva profesora, dva karabinjera i pedesetogodisnjaka koji je radio kao pomoćno osoblje u školi, piše novina.

Porodica profesora muzike Sandra Tonjatija, koji je preminuo od infarkta 17 sati nakon vakcinisanja, je putem advokata saopštila da "imaju puno poverenje u nauku i medicinu".

U Italiji se sa velikim iščekivanjem očekuje za danas najavljeno saopštenje Evropske agecije za lekove (EMA) o sigurnosti anti-kovid vakcine AstraZeneka, čija je upotreba privremeno zaustavljena u više zemlja EU, uključujući i Italiju.

Bonus video:

00:41

DR ĐERLEK: Moramo se pridržavati mera

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.