Saznajte šta svaki KONOBAR odmah PRIMETI na vama čim uđete u KAFIĆ:
Slično je i kada gost odluči da ’pomogne konobaru’, na primer slaganjem prljavih tanjira ili šolja, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

Saznajte šta svaki KONOBAR odmah PRIMETI na vama čim uđete u KAFIĆ:

Neke stvari su se promenile u eri pandemije Covid -19, tako da je prvo što će konobari primetiti kada uđete u kafić vaš stav o tome da li ste oprezni ili ne.

Objavljeno:

Od toga kako se ponašate za stolom, da li ste komplikovani u porudžbinama, ignorišete li dete tako što ćete mu dati telefon ili ćutljivo sedeti sa partnerom - sve su to sitnice koje iskusni konobar ne propušta.

Neke stvari su se promenile u eri pandemije Covid -19, tako da je prvo što će konobari primetiti kada uđete u kafić vaš stav o tome da li ste oprezni ili ne. To se pre svega može videti ako nosite masku, koristite dezinfekciona sredstva i držite socijalnu distancu, naravno što je više moguće.

Restorani i kafići zato imaju stolove udaljene 2 metra od ivice do ivice, a kako bi smanjili kontakt, neki konobari će stajati dalje dok uzimaju vašu narudžbinu. Ali osim toga, ima puno drugih stvari koje konobari primećuju, a MSN ih donosi.

Jeste li na telefonu ili ćete zapravo razgovarati s nama? Prema studijama, ispostavilo se da vaš konobar primećuje da li telefonirate ili mu zaista obraćate pažnju.

Konobar
foto: Profimedia

- Kad prvi put priđete stolu, primetite ruke na telefonu ... osim ako nije tamo! I ljude koji sede bez mobilnog telefona vidite kao „stvarne“ sa stvarnom, intimnom vezom, bilo da su prijatelji ili par “, kaže Morgan Tailor, viši konobar.

Dodaje da su takvi ljudi i sa kojima konobari vole da razgovaraju, nešto komentarišu, skrate dan.

„Bilo da rezultira velikim napojnicama ili ne, to je sigurno lepše nego služiti ljudima koji ne podižu glavu sa svojih mobilnih telefona“, dodaje on.

Kako komunicirate jedni s drugima Konobari posmatraju kako se roditelji odnose prema svojoj deci, supružnicima...

- Tokom godina upoznala sam mnogo različitih tipova ljudi, a najdraže su mi uvek bile porodice sa decom. S obzirom da sam dete u srcu, volim da se igram i komuniciram sa detetom dok se brinem o porodici - kaže Džejkob Koen, konobar sa skoro decenijskim iskustvom.

Otkriva da na svoju žalost roditelji danas decu najčešće ignorišu. Vode ih sa sobom u restoran ili kafić, a zatim im 'poklone' virtuelnu dadilju u obliku paravana ...

Kako se ponašate u njihovom prostoru Ako je to restoran, konobari će definitivno videti da li sami tražite mesto ili ćete ih pustiti da rade svoj posao. Često se odlučimo da sami nađemo mesto u restoranu ako vidimo da je konobar zauzet, ali restorani često imaju sto ili raspored mesta za sedenje, pa je bolja opcija sačekati da nas konobar odvede kod nas.

Slično je i kada gost odluči da ’pomogne konobaru’, na primer slaganjem prljavih tanjira ili šolja. Iako mislimo da time činimo uslugu konobaru, zapravo je upravo suprotno. Konobari imaju svoj način sređivanja prljavog posuđa, pa je mnogo bolje ostaviti sve kako jeste.

Naručivanje kod više konobara Ako konobar deluje umorno ili je trenutno zauzet, nemojte tražiti drugi desert ili neko drugo predelo od drugog konobara, jer to može dovesti do zbunjujuće situacije samo kada vam treba doneti račun. Umesto toga, zamolite drugog konobara da pozove vašeg ili onoga koji vas je prvi uslužio.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.