ENTONI BLINKEN: Peking ima PRESUDNU ULOGU da nagovori Severnu Koreju na denuklearizaciju!
Američki državni sekretar Entoni Blinken, Foto: Printscreen/Youtube

izvor nestabilnosti

ENTONI BLINKEN: Peking ima PRESUDNU ULOGU da nagovori Severnu Koreju na denuklearizaciju!

Blinken danas ima sastanak na Aljasci sa zvaničnicima kineskog ministarstva inostranih poslova, a Ostin odlazi u posetu Indiji

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da bi Kina trebalo da iskoristi svoj uticaj i ubedi Severnu Koreju da odustane od nuklearnog programa koji je izvor nestabilnosti i opasnosti. Blinken je govorio sinoć u Seulu, nekoliko sati pošto je Severna Koreja saopštila da će ignorisati američku ponudu za nastavak pregovora zbog neprijateljske politike.

Prema rečima Blinkena, Peking ima "presudnu ulogu" da nagovori Severnu Koreju na denuklearizaciju jer većina spoljne trgovine Severne Koreje ide preko Kine. "Peking ima interes, jasan lični interes da pomogne u sprovođenju denuklearizacije (Severne Koreje) jer je ona izvor nestabilnosti. To je izvor opasnosti i očigledno pretnja nama i našim partnerima'', rekao je Blinken na konferenciji za novinare. Šef američke diplomatije i šef Pentagona Lojd Ostin boravili su u regionu, na razgovorima sa zvaničnicima japanske i južnokorejske vlade.

Blinken danas ima sastanak na Aljasci sa zvaničnicima kineskog ministarstva inostranih poslova, a Ostin odlazi u posetu Indiji.

Bonus video:

53:40

PULS SRBIJE 2. DEO 17.03.2021.

(Espreso/Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.