"NA KRILU TREĆEG TALASA PANDEMIJE": Broj zaraženih u Nemačkoj eksponencijalno raste!
Korona virus, Foto: EPA/Filip Singer

korona hara

"NA KRILU TREĆEG TALASA PANDEMIJE": Broj zaraženih u Nemačkoj eksponencijalno raste!

Nemačka kancelarka Angela Merkel i državni lideri su se ovog meseca saglasili oko faznog ublažavanja ograničenja

Objavljeno:

Zaražavanje korona virusom eksponencijalno raste u Nemačkoj, konstatovao je danas stručnjak Instituta za zarazne bolesti "Robert Koh", navodeći i da je rizik od vakcine AstraZeneka relativno nizak.

Na današnji dan, broj zaraženih je 83,7 na 100.000 stanovnika nedeljno, što je porast u odnosu na 68 od pre nedelju dana, poručuju iz tog Instituta i dodaju da bi ta brojka mogla dostići 200 do sredine sledećeg meseca, prenosi Rojters.

"Tačno smo na krilu trećeg talasa kovid-19 pandemije. To se više ne može osporiti. A mi smo u ovom trenutku ublažili ograničenja i to ubrzava eksponencijalni rast", rekao je za nemačku televiziju ARD epidemiolog tog instituta Dirk Brokman.

Nemačka kancelarka Angela Merkel i državni lideri su se ovog meseca saglasili oko faznog ublažavanja ograničenja i "hitnih akcija" u slučaju da, tokom tri dana zaredom, broj zaraženih premaši 100 na 100.000 stanovnika.

Nemačka je juče suspendovala upotrebu vakcine AstraZeneka protiv kovid-19, čime je postala poslednja u nizu od nekoliko evropskih zemalja koje su obustavile tu vakcinu nakon izveštaja o poremećajima u koagulaciji krvi kod pojedinih pacijenata.

Bonus video:

01:45

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Kapetan Dragan

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.