TUGA: Preminuo poznati američki biznismen!
Stiven D. Behtel Mlađi, Foto: Printscreen/Youtube

FILANTROP

TUGA: Preminuo poznati američki biznismen!

Prodaja kompanije porasla je 11 puta, populacija zaposlenih 5, a veliki projekti sa 18 na 113 tokom njegovog mandata

Stephen Bechtel Jr., bivši izvršni direktor porodične građevinske firme i filantrop iz San Franciska, umire u dobi od 95 godina

Objavljeno:

Stiven D. Behtel Mlađi, koji je vodio kompaniju od 1960. do 1990, umro je danas mirno kod kuće u San Francisku.

Patrijarh porodice Behtel i izvršni direktor treće generacije, Stiven D. Behtel Mlađi (poznat kao Stiv Mlađi) bio je globalna ličnost u poslovnom svetu, javnim poslovima i filantropiji.

Nadgledao je rast kompanije u svetskog lidera u građevinskoj industriji, gradeći kultnu infrastruktruru na šest kontinenata i pionira novih tehnologija i inženjeringa građevinskih metoda.

Prodaja kompanije porasla je 11 puta, populacija zaposlenih 5, a veliki projekti sa 18 na 113 tokom njegovog mandata.

"Moj deda ostavlja iza sebe izuzetno nasleđe postignuća, integriteta, izvrsnosti i posvećenosti kupcima i zajednicama", rekao je izvršni direktor i predsednik kompanije Bečel Brendan P. Behtel. "U svim aspektima njegovog života, vođen je njegovim snažnim vrednostima i vizijom za pomoć u izgradnji boljeg sveta, koji nas danas vode u partnerstvu sa kupcima."

Stiven Behtel Mlađi, rođen je 10 maja 1925. godine u Oaklandu, u Kaliforniji. Po završetku srednje škole u Pijemontu prijavio se za američki marinski korpus, školovao se za oficira na Univerzitetu u Koloradu i stekao diplomu građevinskog inženjera u Purde-u. 1946. godine ušao je na Univerzitet Stanford, gde je stekao MBA. Od 1946-1960. godine, probijao se Bečtelovim stepenicama od terenskog inženjera do izvršnog direktosa sa 35 godina.

Iako je Behtel imao ponosnu istoriju megaprojekata u Sjedinjenim Državama, Stiv Mlađi je proširio trag firme širom sveta i preuzeo napore na povećanju tehničke usavršenosti. Među Behtelovim zapaženim projektima pod njegovim vođstvom bili su: sistem za brzi tranzik Bai Area (BART) iz San Franciska, mnoge prve vrste platformi za nafru i gas u Severnom moru, LNG postrojenja u Alžiru, UAE i Indoneziji, nuklearne elektrane širom SAD-a, industrijski grad Džubaij i međunarodni aerodrom Kralj Kalid u Saudiskoj Arabiji, kao i tunel između Britanije i Francuske.

(Espreso/finance.yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.