STRAVIČNO UPOZORENJE KIMOVE SESTRE AMERIKANCIMA: Ne radite to, ili...
Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una Kim, Jo Džong, Foto: Printscreen

SEVERNA KOREJA

STRAVIČNO UPOZORENJE KIMOVE SESTRE AMERIKANCIMA: Ne radite to, ili...

Ako žele da spavaju u miru naredne četiri godine, bolje bi bilo da se uzdrže od stvaranja smrada pri prvom koraku

Objavljeno:

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una Kim, Jo Džong kritikovala je aktuelne vojne vežbe u Južnoj Koreji i upozorila novu američku administraciju da "ne izaziva smrad" ako želi mir.

- Koristimo ovu priliku da upozorimo novu američku administraciju koja se trudi da našoj zemlji pošalje miris baruta. Ako žele da spavaju u miru naredne četiri godine, bolje bi bilo da se uzdrže od stvaranja smrada pri prvom koraku, rekla je Kim u izjavi koju je prenela državna novinska agencija KCNA.

Njena izjava usledila je dan pre nego što bi američki najviši diplomata i šef odbrane trebalo da dođu u Seul na prve razgovore sa južnokorejskim kolegama, prenosi Rojters.

Kim, koja je postala glasni kritičar Seula u depešama državnih medija dodala je da ratne vežbe i neprijateljstvo nikada ne mogu ići uz dijalog i saradnju.

Ona se takođe narugala Južnoj Koreji zbog toga što je pribegla suženim ratnim igrama, sada kada su se našle u blatu političke, ekonomske i epidemiološke krize.

Južna Koreja i SAD započele su prošle nedelje svoje prolećne kombinovane vojne vežbe koje su uključivale minimalni nivo trupa s obzirom na situaciju sa korona virusom.

Severna Koreja bi mogla da razmotri povlačenje međukorejskog vojnog sporazuma usmerenog na smanjenje napetosti duž njihove zajedničke granice, kao i raspuštanje nekoliko organizacija usmerenih na saradnju sa Jugom, upozorila je Kim.

Bonus video:

01:45

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Kapetan Dragan

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.