ESTONSKA PREMIJERKA POZITIVNA NA KORONU: Poziva sve ljude da preduzmu mere predostrožnosti!
Estonska premijerka, Foto: PrintscreenYoutube

pozitivna

ESTONSKA PREMIJERKA POZITIVNA NA KORONU: Poziva sve ljude da preduzmu mere predostrožnosti!

Pozivam sve ljude da preduzmu mere predostrožnosti

Objavljeno:

Estonska premijerka Kaja Kalas pozitivna je na novi korona virus, ali oseća se dobro, saopšteno je danas iz vlade te zemlje.

Uprkos maloj temperaturi, ona će i dalje obavljati svoje dužnosti na daljinu, navodi se u saopštenju koje je preneo Rojters.

Pozivam sve ljude da preduzmu mere predostrožnosti, nose masku u zatvorenom, smanje kontakt sa drugim ljudima, rade na daljinu ako je moguće i ostaju kod kuće što je više moguće, jer je virus raširen po celoj Estoniji“, rekla je Kalas u izjavi.

Prošle nedelje njena vlada zabranila je okupljanje više od dvoje ljudi, zatvorila radnje koje ne prodaju nužne potrepštine i naložila restoranima da se prebace na dostavu, jer se bori protiv druge najviše stope zaraze po glavi stanovnika u Evropskoj uniji, nakon Češke.

Stopa zaraze se više nego udvostručila tokom februara, jer je baltička država od 1,3 miliona primenila relativno opušten pristup i školama, bioskopima, restoranima i radnjama bilo je dozvoljeno da rade uz malo ograničenja, navodi britanska agencija.

Bonus video:

01:29

Sezonski grip i korona: Maske sprečavaju širenje oba virusa

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.