I ŠPANIJA OBUSTAVLJA UPOTREBU ASTRAZENEKE: Zbog predostrožnosti obustava će trajati najmanje DVE NEDELJE
Vakcina Astrazeneka, Foto: Profimedia

šanija

I ŠPANIJA OBUSTAVLJA UPOTREBU ASTRAZENEKE: Zbog predostrožnosti obustava će trajati najmanje DVE NEDELJE

Obustavu korišćenja AstraZenekine vakcine su prethodno iz predostrožnosni objavile Holandija, italijanski region Pijemont, Irska, Norveška, Danska, Island, Bugarska i Rumunija

Objavljeno:

Španija će prestati da koristi vakcinu AstraZeneke protiv kovid-19 na najmanje dve sedmice, izjavila je danas španska ministarka zdravlja Karolina Darias.

Ranije danas Francuska je zaustavila davanje vakcine protiv kovid-19 AstraZeneke na najmanje dva dana, dok se o njoj sutra popodne ne izjasni Evropska agencija za lekove (EMA), izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

I Italija je suspendovala upotrebu vakcine protiv kovid-19 AstraZeneke, preneo je Rojters.

Italijanska agencija za lekove AIFA navela je da je odluka doneta iz predostrožnosti, kao privremena mera dok svoje mišljenje ne da EMA.

Nemačka vlada je ranije danas, takođe, saopštila da obustavlja upotrebu vakcine AstraZeneka protiv korona virusa zbog novih izveštaja o opasnim krvnim ugrušcima koji se stvaraju pri korišćenju te vakcine.

Obustavu korišćenja AstraZenekine vakcine su prethodno iz predostrožnosni objavile Holandija, italijanski region Pijemont, Irska, Norveška, Danska, Island, Bugarska i Rumunija.

Bonus video:

19:51

CENTRALNI DNEVNIK 14.03.2021.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.