OTVARANJE AMBASADE TZV. KOSOVA U JERUSALIMU NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO: Ambasador Palestine u BG ima OŠTRU PORUKU!
Mohamed Nabhan, Foto: Printscreen/youtube

ambasador palestine

OTVARANJE AMBASADE TZV. KOSOVA U JERUSALIMU NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO: Ambasador Palestine u BG ima OŠTRU PORUKU!

Ambasador Palestine je istakao da otvaranjem ambasade u Jerusalimu Priština krši prava palestinskog naroda na svoju državu i prestonicu...

Objavljeno:

Ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan izjavio je da je tzv. Kosovo, koje, kaže, još nije država, počelo da krši međunarodno pravo na štetu drugih naroda, ne samo na Balkanu, nego i na Bliskom istoku, poručivši da to neće proći nekažnjeno.

Nabhan je nakon jučerašnjeg zvaničnog početka rada ambasade Prištine u Jerusalimu rekao za Kosovo Onlajn da su vrlo pažljivo pratili korake "tzv. Kosova u vezi s otvaranjem diplomatskog predstavništva u Jerusalimu", te da su stalno u kontaktu sa MSP Palestine i da će biti preduzeti koraci na nivou Arapske lige i Islamske saradnje, a koji se, tvrdi, neće svideti Prištini.

"Kosovo nije članica nijedne od ovih organizacija, ali mnoge članice su priznale tzv. Kosovo i tražićemo od tih država da sada razmotre svoja priznanja", naglasio je Nabhan.

Ambasador Palestine je istakao da otvaranjem ambasade u Jerusalimu Priština krši prava palestinskog naroda na svoju državu i prestonicu, ali da krši i međunarodno pravo jer, objašnjava, Jerusalim je od 1967. okupiran od strane Izraela, a da bi neka zemlja postala članica međunarodnih organizacija i UN, ona mora da se pridržava međunarodnog prava.

Bonus video:

19:51

CENTRALNI DNEVNIK 14.03.2021.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.