TERORISTI NAPALI BROD U SREDOZEMNOM MORU? Iranci tako tvrde!
Foto: Printscreen/Twitter

TERORISTI

TERORISTI NAPALI BROD U SREDOZEMNOM MORU? Iranci tako tvrde!

Portparol iranske državne transportne firme Ali Giašian rekao je da je eksplozivna naprava koja je bačena na brod u sredu izazvala oštećenja

Objavljeno:

Iranski teretni brod našao se na meti "terorističkog napada" u Sredozemnom moru, ali povređenih nije bilo, javila je danas državna televizija.

Portparol iranske državne transportne firme Ali Giašian (Ghiasian) rekao je da je eksplozivna naprava koja je bačena na brod u sredu izazvala oštećenja i manji požar koji je brzo ugašen, a niko nije povređen.

On je dodao da su napadi terorista i pirata u suprotnosti sa međunarodnim propisima i da će počinioce te "terorističke akcije pravno goniti preko nadležnih međunarodnih organizacija".

U izveštaju se navodi da će brod koji je plovio iz Irana ka Evropi nastaviti put posle procene štete.

Ranije ove nedelje, Izrael je optužio iransku Revolucionarnu gardu da je u februaru u medjunarodnim vodama u blizini Omanskog zaliva napala brod u izraelskom vlasništvu koji je plovio od Saudijske Arabije do Singapura.

Izrael je rekao da je eksplozija ozbiljno oštetila brod koji je morao da se vrati u luku Dubai.

Iran ne priznaje Izrael i podržava militantne grupe kao što su libanski Hezbolah i palestinski Hamas, i tvrdnju Izraela odbacio je kao neosnovanu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.