AMERIKANCI IMAJU NOVO SUPERORUŽJE! Ovo će mnogo PROMENITI način na koji se vode ratovi
Američka vojska, Foto: Youtube/Printscreen

AMERIČKA VOJSKA

AMERIKANCI IMAJU NOVO SUPERORUŽJE! Ovo će mnogo PROMENITI način na koji se vode ratovi

Američka vojska je razvila „integrisani sistem za vizuelno uvećavanje“ (IVAS) koji će njihovim vojnicima pružiti ogromnu prednost u bliskoj borbi, posebno kada je reč o pešadiji

Objavljeno:

Oni su razvili posebne zaštitne naočare na kacigi koje omogućavaju vojniku da vidi kroz zidove, ili na primer kroz oklop borbenih vozila, pružajući mu tako punu svest o svojoj situaciji i mogućim pretnjama.

Američka vojska je razvila „integrisani sistem za vizuelno uvećavanje“ (IVAS) koji će njihovim vojnicima pružiti ogromnu prednost u bliskoj borbi, posebno kada je reč o pešadiji.

Naime, razvili su posebne naočare montirane na kacigu koje omogućavaju vojniku da vidi kroz zidove, ili na primer kroz oklop borbenih vozila, pružajući mu tako potpunu svest o situaciji u kojoj se nalazi i mogućim pretnjama.

Uz njihovu pomoć, vojnici koji su obično u zadnjem delu oklopnog vozila imaju potpun pregled gde su i gde se kreću.

Nadaju se da će proizvesti desetine hiljada takvih naočara koje takođe omogućavaju vojnicima da vide u mraku, koji se nalazi iza objekta, a mogu čak i da projektuju digitalne mape i druge podatke na sočiva.

To će biti posebno korisno u opasnim situacijama kada vojnici neće morati da napuste borbeno vozilo, jer će imati pregled nad onim što se dešava napolju kroz kamere instalirane na njegovom oklopu. Ovo će smanjiti žrtve i promeniti način delovanja na terenu, uverene su američke vojne snage.

Pomenute naočare su gotovo identične onima koje su pripadnici američkog vazduhoplovstva već koristili u borbenim avionima.

Bonus video:

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.