SAUDIJCI NAJAVILI VEOMA BOLAN UDAR PO HUTIMA: Objavili prvi snimak ESKADRILE za uništavanje DRONOVA (VIDEO)
Kraljevsko vazduhoplovstvo Saudijske Arabije, Foto: printscreen/tviter/Mohamed bin Khalid

ODMAZDA

SAUDIJCI NAJAVILI VEOMA BOLAN UDAR PO HUTIMA: Objavili prvi snimak ESKADRILE za uništavanje DRONOVA (VIDEO)

Saudijci su danas najavili da će izvesti veoma bolan udar po Hutima, u znak odmazde za jučerašnji napad za koji su tvrdili da je prošao sa minimalnom štetom

Objavljeno:

U iščekivanju odmazde koju je najavila Saudijska Arabija protiv jemenskih Huta, koji su sinoć krstarećim i balističkim raketama, kao i dronovima samoubicama napali naftna i vojna postorjenja ove zalivske države, Saudijci su objavili i prvi snimak eskadrile koja je namenjena za uništavanje izviđačkih i dronova samoubica.

Snimak prikazuje jednu od saudijskih eksadrila koja je opremljena lovcima "Jurofajter 200", kako poleće u presretačke zadatke uništavanja dronova jemenskih Huta.

Saudijci su danas najavili da će izvesti veoma bolan udar po Hutima, u znak odmazde za jučerašnji napad za koji su tvrdili da je prošao sa minimalnom štetom.

Na snimku osim lovaca Jurofajter pojavljuju se i lovci F-15S i leteće radarske stanice E-3A popularni "Avaks".

Podsetimo jemenski Huti uz saradnju proiranskih milicija sa juga Iraka izveli su koordinisani napad balističkim raketama, krstarećim raketama i dronovima samuoubicama, na lučka naftna postrojenja, kao i vojni aerodrom i kompleks Hobar.

Bonus video:

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.