IGOR MATOVIČ: Ako zbog ruske vakcine preti pad vlade, Moskva će da RASKINE UGOVOR! (FOTO/VIDEO)
Igor Matovič, Foto: Printscreen/Youtube

U SLOVAČKOJ HAOS ZBOG VAKCINA

IGOR MATOVIČ: Ako zbog ruske vakcine preti pad vlade, Moskva će da RASKINE UGOVOR! (FOTO/VIDEO)

Matovič je na udaru kritika u svojoj zemlji zbog nabavke ruskih vakcina

Objavljeno:

Slovački premijer Igor Matovič saopštio je da je od ruskog proizvođača vakcine „Sputnjik V" dobio zvanični predlog da se poništi ugovor o isporukama vakcine Slovačkoj ako zbog ruskog preparata postoji opasnost da padne vlada u Bratislavi.

"Sinoć kasno sam dobio zvanični predlog proizvođača vakcine da su spremni, u situaciji kada su preparati u Slovačkoj toliko omrznuli da koalicioni partneri u vladi prete padom vlade, da danas raskinu ugovor o isporuci dva miliona doza vakcine. Bez sankcija po Slovačku jer 40 zemalja čeka isporuku ‘Sputnjika V’ “, naveo je Matovič.

On je dodao da lično u potpunosti razume rusku stranu i da bi mu, da je na njihovom mestu, isto tako bilo neprijatno ako bi vakcina koja spasava živote bila korišćena za političke okršaje.

PONUKA, KTORÁ SA NEODMIETA Včera neskoro večer som dostal od výrobcu vakcíny Sputnik V oficiálnu ponuku, že v situácii,...

Posted by Igor Matovic on Четвртак, 04. март 2021.

Matovič je na udaru kritika u svojoj zemlji zbog nabavke ruskih vakcina, ali on kaže da postoje stereotipi da pregovori sa Rusijom automatski znače izdaju Slovačke.

Skandal u odnosima sa Ukrajinom izazvala je njegova šala da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu za vakcine obećao zakarpatsku Ukrajinu. Kijev je zatražio zvanično izvinjenje Matoviča zbog te izjave.

Inače, u ponedeljak je u Slovačku stiglo dva miliona doza ruske vakcine protiv korone "Sputnjik V".

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.