NEVIĐEN SKANDAL U AMERICI: Nacistički simbol na pozornici REPUBLIKANACA?! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

STRAŠNO

NEVIĐEN SKANDAL U AMERICI: Nacistički simbol na pozornici REPUBLIKANACA?! (VIDEO)

Sličnost su istakli brojni kritičari na društvenim mrežama nakon događaja, čak je i domaćin Hajat hotel objavio izjavu koja je navodnu vezu nazvala "groznom" i rekao da su izrazili zabrinutost kod organizatora

Objavljeno:

Dizajn firma koja stoji iza postavke scene na Konzervativnoj konferenciji za političku akciju (CPAC) odlučno je odbacila teorije zavere da je njihov rad namenjen podsećanju na nacističke oznake.

Dizajn Foundry, firma sa sedištem u Merilendu, javila se da kažu da „nisu imali ideju“ da njihov raspored pozornice za konzervativnu konferenciju održanu prošle nedelje u Orlandu na Floridi liči na runu Othala, simbol koji se nalazi na nacističkim uniformama.

Sličnost su istakli brojni kritičari na društvenim mrežama nakon događaja, čak je i domaćin Hajat hotel objavio izjavu koja je navodnu vezu nazvala "groznom" i rekao da su izrazili zabrinutost kod organizatora.

U izjavi za jevrejsku veb stranicu Forvard, Design Foundri insistira na tome da je scena izvedena jer je ona jednostavno „pružila najbolje korišćenje prostora, s obzirom na ograničenja balske sale i zahteve za socijalno udaljavanje“. Kompanija je rekla da je „rastužena“ i „užasnuta“ optužbama da su pomogli u promociji antisemitizma.

Foundry je u prošlosti radila za velike korporacije i događaje - uključujući MSNBC, Google, pa čak i u Bajdenovom samitu o raku 2018. godine, ali CPAC je rekao da ubuduće više neće koristiti njihove usluge zahvaljujući „neželjenoj distrakciji“.

„Jasno je da je kompanija koju smo zadržali dizajnirala fazu koja je postala nepoželjna distrakcija. Kao rezultat, nećemo koristiti usluge te kompanije u budućnosti “, rekao je Ian Valters, direktor komunikacija grupe, za Forvard.

Teorije zavere bile su brojne u CPAC-u, gde se bivši predsednik Donald Tramp u nedelju pojavio prvi put u javnosti od napuštanja Bele kuće. Ali mnogi kritičari sada ukazuju na nepotrebne posledice kao još jedan primer dezinformacija koje se predaleko vode u ime političke korektnosti.

„Sjajni teoretičari zavere“, tvitovao je novinar Jašar Ali, napominjući rad dizajnerske firme sa porodicom Bajden 2018. godine i liberalnu politiku vlastite izvršne direktorke Ane Senatore kao dokaz neutemeljenosti tvrdnji.

„Nije bilo potrebe za ovim, kompanije moraju da se trude da ignorišu buku na Tvitteru dok ne saznaju sve činjenice“, dodao je republički savetnik Mat Vitlok, rekavši da su Hajat hoteli „prelili gorivo na vatru“ pre bilo kakvog istraživanja

Hajat se takođe našao na meti napada liberala zbog domaćinstva CPAC-a, a brojni ugledni demokrati pozivaju na bojkot korporacije za ugošćavanje „nacista“.

Nakon što je hotelski lanac objavio izjave o distanciranju od konferencije i naizgled legitimizaciji uskovitlanih teorija zavere, organizatori CPAC-a digli su napad protiv kompanije zbog „uvlačenja u pritiske politički motivisanih agitatora društvenih medija koji žele uništiti CPAC, naše prisutne i govornike iz čitave zemlju i milione Amerikanaca koji podržavaju naš rad “.

(Espreso/rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.