PUTIN NE ZABORAVLJA! Pre tri godine je plesala sa Putinom kad NIKO NIJE SMEO, a sada je stigla i NAGRADA!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

neverovatna priča

PUTIN NE ZABORAVLJA! Pre tri godine je plesala sa Putinom kad NIKO NIJE SMEO, a sada je stigla i NAGRADA!

Takođe je izazvao buru stavova u kojima je navodno upoređivao cionizam i nacizam, što je izazvalo velike polemike i kontroverze.

Objavljeno:

Ruska vlada imenovala je Karin Kneissl, bivšu austrijsku ministarku spoljnih poslova iz krajnje desničarske Stranke slobode (Freiheitliche Partei Osterreichs - FPO), za specijalnog ekonomskog savetnika odbora direktora najjače i najveće ruske državne naftne kompanije Rosneft .

Karin Kneissl je zapravo postala najpoznatija kada je ruski predsednik Vladimir Putin došao na njeno venčanje sa preduzetnikom Volfgangom Meilingerom u avgustu 2018. godine, a fotografija ruskog lidera kako pleše sa mladom ženom u brdovitom štajerskom okruženju obišla je svet.

Tada se malo ljudi u Evropi družilo sa Putinom zbog aneksije ukrajinskog poluostrva Krim, a tadašnja austrijska vlada dobila je puno kritika iz Brisela, ali očigledno šef Kremlja nije zaboravio tu sitnu službu da izađe izolacije i sada je kooptirao svog plesnog partnera svetske naftne kompanije. Podsetimo, Kneissl, poznata po svojim desničarskim i antiimigracijskim pogledima, kritikovala je nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog „nemara“ tokom tadašnje migrantske krize, napadajući je u to vreme zbog selfija sa bliskoistočnim izbeglicama.

Takođe je izazvao buru stavova u kojima je navodno upoređivao cionizam i nacizam, što je izazvalo velike polemike i kontroverze. Kneissl je bio novinar, govorio je sedam jezika - arapski, engleski, francuski, španski, hebrejski, mađarski i italijanski i radio je osam godina u kabinetu bivšeg austrijskog ministra spoljnih poslova Aloisa Mocka.

Ali Putin se seća lepih gesta prema njemu i to ne zaboravlja, a mi vidimo - i nagrađuje. Knajsl bi trebalo da zameni predstavnika Morgana Stenlija za Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a Olega Vjugina, koji je tamo od 2015. godine. Takođe u odboru direktora, prema pisanju ruskog lista, Putinov veliki prijatelj, bivši nemački kancelar Gerhard Schroder, koji je trenutno na čelu akcionara gasovoda Nord Stream AG, uprkos svojoj poodmakloj 76. godini, ponovo je nominovan .

Tu su i bivši direktor Barclais-a Hans-Joerg Rudloff i najkontroverznija ličnost u Savetu - predsednik Severnog toka 2 AG Matijas Varnig - bivši član istočnonemačke tajne službe Stasi, koji je s Putinom prijatelj još od njegove službe kao agent KGB-a u Drezdenu, u istočnoj Nemačkoj. Pored šefa i Putinovog najbližeg prijatelja Igora Sečina, u ruskom delu tima Rosnjefta nalaze se i zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak i pomoćnik Vladimira Putina Maksim Oreškin.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.