TURSKE SNAGE SU NESPOSOBNE, DOVELE SU CIVILE U OPASNOST: Ruski admiral osuo drvlje i kamenje to Erdoganovoj vojsci
Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

RUSKI ADMIRAL ODBRUSIO

TURSKE SNAGE SU NESPOSOBNE, DOVELE SU CIVILE U OPASNOST: Ruski admiral osuo drvlje i kamenje to Erdoganovoj vojsci

Prema njegovim rečima, turske oružane snage nisu u stanju da pruže bezbednost izbeglicama, što dodatno pogoršava situaciju u kojoj se nalaze civili

Objavljeno:

Ruski kontraadmiral Vjačeslav Sitnik, koji obavlja funkciju zamenika šefa Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, upozorio je danas da džihadisti u Idlibu prete i zabranjuju izbeglicama da pobegnu sa teritorije pod njihovom kontrolom.

Rusi su u ponedeljak otvorili kontrolne punktove Sarakib, Miznaz i Abu Azeidin, čiji je cilj da olakša izlazak stanovništva iz poslednjeg uporišta džihadista u provinciji Idlib, piše RIA Novosti.

- Radikalni militanti i oružane formacije blokiraju rad kontrolnih punktova i zabranjuju lokalnom stanovništvu da putuju na teritoriju pod kontrolom Damaska. Oni civilima prete oružjem i hapšenjem - rekao je Sitnik.

Prema njegovim rečima, turske oružane snage nisu u stanju da pruže bezbednost izbeglicama, što dodatno pogoršava situaciju u kojoj se nalaze civili.

Nesposobnost turske vojske da osigura bezbednost civila u koridorima pogoršava situaciju za lokalno stanovništvo, koje pati zbog nedovoljnog broja lekara, kao i vanredne socijalno-ekonomske situacije izazvane teškim američkim sankcijama - rekao je Sitnik .

Dodao je da Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji poziva komandante turske vojske na severu Sirije da nastave sa ispunjavanjem dogovorenih obaveza, kao i da osiguraju bezbednost civila koji žele da dođu na sigurnu teritoriju

(Espreso/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.