Jeljcinovi se vraćaju? Na sledećim izborima glavni protivnik Putinu biće Borisova ćerka! (FOTO)
Foto: Profimedia

SPREMA SE KAMPANJA

Jeljcinovi se vraćaju? Na sledećim izborima glavni protivnik Putinu biće Borisova ćerka! (FOTO)

Koristeći društvene mreže Hodorkovski je u ponedeljak pustio projekt "Umesto Putina", a na posebnom sajtu će biti svi potencijalni kandidati
Objavljeno: 11:10h

Bogataš Mihail Hodorkovski traži ličnost koja bi na predsedničkim izborima 2018. izašla "na crtu" ruskom predsedniku. Na spisku trenutno 14 osoba, među kojima i Jeljcinova ćerka Tatjana Jumaševa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bivši vlasnik najveće ruske naftne kompanije "Jukos", pa onda najpoznatiji zatvorenik i na kraju "disident na distanci" koji živi u Švajcarskoj, Mihail Hodorkovski u ponedeljak je počeo preko Interneta da traži suparnike Vladimiru Putinu na predsedničkim izborima 2018. godine.

Ako Tramp pobedi: Putin mu najbolji pajtos, muslimani drhte, a čemu Srbi mogu da se nadaju? (FOTO) (VIDEO)

Hodorkovski je obećao da će pomoći novčano i organizaciono čoveku koji bude konkurencija sadašnjem Putinu, mada je on u poslednjem intervjuu "Blumbergu" kazao da još nije odlučio hoće li se uopšte kandidovati na izborima kroz dve godine.

Koristeći društvene mreže Hodorkovski je u ponedeljak pustio projekt "Umesto Putina", a na posebnom sajtu će biti svi potencijalni kandidati.

Cilj je da korisnici Interneta glasaju za kandidate i onaj ko se pokaže kao najpopularniji dobiće podršku Hodorkovskog.

Što se tiče troškova, Mihail Hodorkovski preuzima na sebe informacionu podršku, organizaciju izbornog štaba i skupljanja potpisa kao i ako zatreba pravnu pomoć.

Zasada je na spisku 14 ljudi ali taj spisak će se polako širiti, kaže rukovodilac "Otvorenih izbora" Timur Velejev. Među njima je predsednik Partije narodna sloboda bivši premijer Mihail Kasjanov koji će uskoro proveriti svoju popularnost na izborima za Dumu (parlament).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.