NEMA KRSTARENJA DO 2022 GODINE: Kanada uvela ozbiljne mere zaštite
Foto: Beta / Baldo Marunčić

ZABRANA ZA PLOVIDBU

NEMA KRSTARENJA DO 2022 GODINE: Kanada uvela ozbiljne mere zaštite

Zabranjen ulazak u arktičke vode svim plovilima koja imaju za svrhu putovanja iz razonode

Objavljeno:

Dve nove privremene mere je početkom februara objavio kanadski ministar saobraćaja, Omar Alghabra. Njima se uvodi zabrana plovidbe sa ciljem razonode u kanadskim arktičkim vodama i krstarenja svim kanadskim vodama do 28. februara 2022. godine, prenosi Travelpulse.

U suštini to znači da je zabranjen ulazak u arktičke vode svim plovilima koja imaju za svrhu putovanja iz razonode. Takođe je zabranjen ulazak u obalne arktičke vode i svim putničkim plovilima koja prevoze više od 12 ljudi.

Sem toga, i dalje je na snazi zabrana kruzerima, koji prevoze 100 i više putnika da ulaze u kanadske vode.

Međutim, sve te mere se ne primenjuju na brodove za krstarenja iz razonode, koje koriste stanovnici Arktika.

Te mere će, čini se, biti od koristi zaposlenima u javnom zdravstvu, koji će moći da se usredsrede bolje na najvažnija pitanja, koja uključuju i predstavljanje vakcine, ali i istraživanje novog soja korona virusa.

Da bi ograničila širenje korona virusa, Vlada Kanade i dalje savetuje sve kanadske državljane da izbegavaju svako putovanje brodovima vam Kanade do daljnjeg.

Što se tiče plovila koja saobraćaju na trajektnim ili taksi linijama, od njih se očekuje poštovanje smernica na lokalnom nivou i protokole javnog zdravlja, te da reaguju u skladu sa svim izmenama, kako bi se sprečilo širenje korona virusa i buduće eventualne epidemije. Te mere bi mogle uključivati smanjenje broja putnika, recimo ili obaveznu fizičku distancu, nošenje maski ili bolju higijenu na plovilima.

Iako se brodovi za krstarenja u kanadskim vodama smatraju značajnim rizikom u ovoj situaciji, Vlada Kanade nastavlja da prati i procenjuje celokupnu situaciju i shodno tome da uvodi sve neophodne mere, sa ciljem zaštite stanovništva. Ukoliko dođe do poboljšanja sitaucije, ministar saobraćaja može da ukine pomenute privremene mere.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.