VRATIO SE INTERNET, ALI SE HAOS NE SMIRUJE: Nastavljeni protesti u Mjanmaru, tenkovi na ulicama!
Mjanmar, ilustracija, Foto: Profimedia

Aung San Su Ći zatvorena!

VRATIO SE INTERNET, ALI SE HAOS NE SMIRUJE: Nastavljeni protesti u Mjanmaru, tenkovi na ulicama!

Demonstracije protiv vojnog puča i hapšenja Aung San Su Ći i drugih civilnih lidera nastavljeni su i danas...

Objavljeno:

Internet u Mjanmaru koji je ugašen tokom noći, ponovo je nakon osmočasovnog prekida u funkciji, a demonstracije protiv vojnog puča i hapšenja Aung San Su Ći i drugih civilnih lidera nastavljeni su i danas uz prisustvo vojnih tenkova na ulicama brojnih gradova, prenosi britanski Gardijan.

List piše da su oklopna vozila izašla na ulice nekoliko gradova "uključujući i Jangon, u kojima je bilo demonstracija tokom vikenda, ali to nije sprečilo organizovanje novih protesta danas".

Na protestu na severu zemlje nekoliko osoba je povređeno pošto je policija intervenisala protiv demonstranata i koristila i suzavac da rastera skup, navodi Gardijan.

Brojni svedoci su potvrdili za britanski list da je danas stotine studenata protestovalo u severnom delu Jangona, a novih protestnih skupova je bilo i i na jugu države, u Daveju, koji se mogao uživo pratiti na Fejsbuku sa stotinama demonstranata u koji su marširali u pratnji orkestra.

Demonstranti, uglavnom mladi ljudi, koriste internet da se organizuju i zabeleže svoje proteste, a Gardijan prenosi da je od državnog udara 1. februara, stotine hiljada ljudi izašlo na ulice tražeći okončanje pritvora Aung San Su Ći za koje su vojne vlasti danas odlučile da je zadrže u kućnom pritvoru još dva dana do početka suđenja u sredu.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.