KAKVA ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI IZ AUSTRIJE: Lepše želje Srbija nije mogla da dobije
Sretenje/ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

pažnja

KAKVA ČESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI IZ AUSTRIJE: Lepše želje Srbija nije mogla da dobije

Igrači foklornog ansambla SKC "Stevan Mokranjac" iz Beča poželeli su: "Braćo i sestre Srpkinje, srećan Dan državnosti naše voljene Srbije".

Objavljeno:

U organizaciji i produkciji "Udruženja Srba u Austriji", a u saradnji sa ambasadom Srbije u Austriji i brojnim srpskim udruženjima, Srbi iz Austrije su svojim sugrađanima u matici, ali i svim Srbima širom sveta, lepim i emotivnim videom čestitali praznik Sretenja - Dan državnosti.

U snimanju i pripremi ove poruke ljubavi i mira učestvovali su saradnici iz cele Austrije, a posebno naša deca i mladi, članovi brojnih srpskih organizacija u ovoj zemlji. Sa posebnim ponosom i nadahnuto, čestitke su poslali članovi srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", kao i članovi Austrijskog saveza srpskog folklora i to kulturno-sportsko društvo "Bambi", srpski kulturni centar "Stevan Mokranjac", kulturno- umetnička društava "Jedinstvo, "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha, i "Opanak" iz Salcburga.

Čestitkama su se pridružila i druga udruženja, srpski studenti i akademici iz Beča, a posebnu čast organizatorima učinio je Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji svojom porukom.

"Čestitam praznik. Čestitam Sretenje, naš nacionalni i državni praznik. Čestitamo ga iz Republike Austrije, svim Srbima u rasejanju, čestitamo ga našima u otadžbini! Živela Srbija", naglasio je ambasador Rodić.

U pripremi video materijala, organizatori iz Udruženja Srba u Austriji imali su podršku od produkcije "Cezar film" iz Beča.

Na početku video čestitke bečkih Srba svojim sunarodnicima, uz slike znamenitih Srba, objašnjava se značaj Sretenja 1835.godine, kada je usvoje Ustav Srbije, koji je bio mnogim zemlja Evrope i sveta uzor zbog svog libelranog karaktera.

Takođe i đaci Prosvjetine škole srpskog jezika uputili su čestitku Dana državnosti građanima Srbije, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Đaci su čestitke uputili ispred spomenika Vuku Stefanoviću Karadžiću, dvorca Ssenbrun, ali i ispred spomenika Johanu Sstrausu.

"Našim drugarima u Srbiji želimo srećno Sretenje", poručili su oni.

Cclanovi "Bambija" iz Beča čestitku su završili rečima "Volimo Srbiju".

U ime srpskih studenata i akademika iz Beča članovi Prosvjetinog kluba mladih umetnika poželeli su svojim kolegama u domovini i širom sveta Dan državnosti.

Članovi najstarijeg srpskog kluba u Austriji "Jedinstvo" iz Beča poželeli su u nošnji sretan praznik, kao i članovi društva "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha.

Igrači foklornog ansambla SKC "Stevan Mokranjac" iz Beča poželeli su: "Braćo i sestre Srpkinje, srećan Dan državnosti naše voljene Srbije".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.