HOROR U NJUJORKU, SNEG SVE PARALISAO: Gradski prevoz stopiran, letovi otkazani
Snežna oluja, Foto: Profimedia

niotkuda, samo krenula!

HOROR U NJUJORKU, SNEG SVE PARALISAO: Gradski prevoz stopiran, letovi otkazani

Guverner Nju Džersija Fil Marfi rekao je na konferenciji za medije da je policija odgovorila na 743 nesreće i 1.362 poziva da se pomogne vozačima

Objavljeno:

Velika snežna oluja pogodila je Njujork, a danas je nastavila da se kreće ka Nju Inglandu, te će najverovatnije napraviti nedaće tamošnjim stanovnicima, javljaju američki mediji.

Kako navodi USA Today, građani Njujorka su se "iskopali iz nanosa snega" koji je potpuno stopirao javni transport, otazao letove, ali i zatvorio mesta za vakcinaciju protiv korona virusa.

Brojni letovi otkazani su danas na glavnim aerodromima, uključujući međunarodni aerodrom Džon Kenedi, Njuark Liberti i LaGvardia.

Prema pisanju ovog lista, u Central parku je u periodu od nedelje do danas izmerena visina snežnog pokrivača od skoro 44 centimetara, što je po jačini 16. najveća snežna oluja još od 1869. godine. Kako navode američki mediji, u utorak je ponovo počeo da radi metro.

Velike snežne padavine zabeležene su i u okolini Njujorka, te je u Njutonu, Nju Džerzi, izmeren sneg od čak 81 centimetra.

Mediji najavljuju, pozivajući se na podatke portala "weather.com", da će se područje severa Nju Inglanda naći pod udarom snežne oluje. Visoka plima izazvala je rano jutros poplave na obalama Masačusetsa, gde je oluja već prekinula drugu fazu imunizacije stanovništva protiv koronavirusa.

Guverner Konektikata Ned Lamont kazao je da je oluja sprečila isporuku od 10.000 vakcina, a očekuje se da bi trebalo da stigne u toku dana.

Policija Merilanda rekla je da su se državni vojnici javili na oko 1.800 poziva i odgovorili na 505 nesreća i 245 onesposobljenih ili napuštenih vozila od nedelje.

Guverner Nju Džersija Fil Marfi rekao je na konferenciji za medije da je policija odgovorila na 743 nesreće i 1.362 poziva da se pomogne vozačima.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.