SKANDAL! Sin paksitanskog diplomate uhapšen u Srbiji zbog krijumčarenja ljudi
Ilustracija, Foto: Profimedia

uhvaćen na delu

SKANDAL! Sin paksitanskog diplomate uhapšen u Srbiji zbog krijumčarenja ljudi

On je uhapšen nakon višemesečnog predistražnog postupka koji je Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala

Objavljeno:

Sin pakistanskog diplomate u ambasadi u Bukureštu uhapšen je danas u Srbiji, na graničnom prelazu Horgoš, zbog sumnje da je službenim diplomatskim vozilom te ambasade pokušao da troje migranata iz Bangladeša prokrijumčari preko granice između Srbije i Mađarske, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

On je uhapšen nakon višemesečnog predistražnog postupka koji je Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativnom agencijom.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je državljanin Pakistana pokušao da pomenutim migrantima za novac omogući nedozvoljen prelazak srpske granice, tako što ih je u Beogradu smestio u prtljažni prostor diplomatskog vozila marke "mercedes", tip "C250 D" rumunskih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu njegovog oca.

Tom prilikom su migranti predali osumnjičenom novac kako bi im se omogućio ilegalan prelazak granice, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon toga se vozilo uputilo u pravcu graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj, gde je kontrolom na graničnom prelazu ustanovljeno da se u prtljažniku vozila nalaze skriveni migranti.

Pakistanac se tereti za krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Određeno mu je policijsko zadržavanje i on je uz krivičnu prijavu sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici, navedeno je u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.