KINA JE DONELA JAKO VAŽNU ODLUKU: Ovo će promeniti mnoge stvari!
Ilustracija, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI, Ilustracija

ZANIMLJIVO

KINA JE DONELA JAKO VAŽNU ODLUKU: Ovo će promeniti mnoge stvari!

Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se koncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara

Objavljeno:

Učenicima osnovnih i srednjih škola širom Kine više nije dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu ukoliko nemaju stvarne potrebe i ukoliko njihovi roditelji ne podnesu pismeni zahtev, navodi se u novoj odluci objavljenoj na sajtu Ministarstva obrazovanja Kine.

U slučaju da postoje pisane prijave roditelja, naglašava se da učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama, umesto da ih nose sa sobom u učionicu.

U skladu s tim, škole će biti nadležne da sprovedu ceo postupak i da odluče gde i kako će se čuvati telefoni, kao i ko će brinuti o njima.

Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se koncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara.

Kako bi se olakšala komunikacija između učenika i njihovih roditelja, uredbom resornog ministarstva se predlaže postavljanje javnih telefona u škole, kao i traženje drugih inovativnih rešenja.

Pored toga, nastavnici više ne smeju da zadaju domaće zadatke putem mobilnih telefona niti da traže od učenika da završe domaće zadatke na mobilnim telefonima.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.