NOVA DEŠAVANJA U MJANMARU: Vojska rasporedila trupe oko vladinih institucija!
Mjanmar, ilustracija, Foto: AP

haos

NOVA DEŠAVANJA U MJANMARU: Vojska rasporedila trupe oko vladinih institucija!

Vojska Mjanmara privela je nekoliko stotina ljudi, uključujući lidere i aktiviste vladajuće stranke Nacionalne lige za demokratiju, među kojima su i predsednik Vin Mjint i premijerka Aung San Su Ći

Objavljeno:

Oko zgrada u kojima se nalaze vladine institucije i druge važne ustanove u Mjanmaru vojska je radi njihove zaštite rasporedila trupe sa oklopnim vozilima, prenosi TAS S pozivajući se na japanske medije.

Vojska Mjanmara privela je nekoliko stotina ljudi, uključujući lidere i aktiviste vladajuće stranke Nacionalne lige za demokratiju, među kojima su i predsednik Vin Mjint i premijerka Aung San Su Ći.

Svi poslanici Nacionalne lige za demokratiju stavljeni su u pritvor u prestonici Nejpjidu. Mnogi članovi porodica lidera vladajuće stranke takođe su stavljeni u pritvor, a Aung San Su Ći se nalazi u kućnom zatvoru.

Vojska Mjanmara najavila je u ponedeljak smenu 11 članova kabineta povezanih sa Nacionalnom ligom za demokratiju i proglasila vanredno stanje na godinu dana, navodeći prevare na izborima kao razlog.

Nacionalna liga za demokratiju je pobedila na izborima održanim u novembru, a 1. februara je trebalo da počne da formira svoju vladu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.