AUSTRIJA ZBOG NOVOG SOJA KORONAVIRUSA DONELA ODLUKU KOJU DRUGE ZEMLJE NISU: A, možda, bi HITNO trebale!
Koronavirus u Austriji, Foto: Youtube printscreen/CGTN, Ilustracija

finalizacija iduće nedelje

AUSTRIJA ZBOG NOVOG SOJA KORONAVIRUSA DONELA ODLUKU KOJU DRUGE ZEMLJE NISU: A, možda, bi HITNO trebale!

Prekogranični radnici moraće prilikom prelaska granice da imaju atest lekara ili negativan rezultat testiranja - PCR ili antigenski - ne stariji od 72 sata

Objavljeno:

Austrija namerava da zbog pojave novog soja korona virusa dodatno pooštri režim ulaska u zemlju.

Nova uredba, čiji nacrt je poslat na razmatranje pokrajinama i socijalnim partnerima, a koja treba da se finalizuje iduće nedelje, prema agenciji APA, predviđa uvođenje obaveznog testa na korona virus prilikom ulaska u zemlju i za prekogranične radnike.

Prekogranični radnici moraće prilikom prelaska granice da imaju atest lekara ili negativan rezultat testiranja - PCR ili antigenski - ne stariji od 72 sata.

Ukoliko ne budu imali test, moraće u desetodnevni karantin, koji mogu prekinuti ako se budu testirali u Austriji.

Prema važećem režimu ulaska u Austriju, svi koji žele da pređu granicu moraju ispuniti elektronski formular kojim se obavezuju na desetodnevni karantin, koji je moguće prekinuti tek nakon pet dana izolacije negativnim testom.

Od obaveznog karantina izuzeti su bili prekogranični radnici, osobe koje putuju iz poslovnih razloga, teretni saobraćaj, lica koja dolaze na lečenje, ali i oni koji su zbog neodloživih razloga prinuđeni da putuju u Austriju.

Dok su svi koji su izuzeti od karantina, do sada morali imati negativan test za ulazak u zemlju, to nije važilo za prekogranične radnike.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.