OTKRIVENA TAJNA PORUKA NA SAJTU BELE KUĆE! Pronašli su je u KODU, sastoji se od 10 reči!
Bela kuća, Foto: Profimedia

POTRUDILI SU SE

OTKRIVENA TAJNA PORUKA NA SAJTU BELE KUĆE! Pronašli su je u KODU, sastoji se od 10 reči!

Više resursa za agencije za sajber-sigurnost u zemlji je od stvari koje administracija Bajdena planira da uradi kao odgovor na hakerske napade SolarVindsa koji je ostavilo nezaštićenim javne i privatne organizacije ruskim hakerima koje finansira država.

Objavljeno:

Sa Džo Bajdenom, koji je sada 46. predsednik Sjedinjenih Država, zvanična veb stranica Bele kuće takođe je dobila privlačniji dizajn. Pored privlačnog dark mode-a, odnosno, noćnog režima, novi dizajn je pregledniji i ima brži "odziv".

I kao i sve dobre veb stranice, dolazi i sa zabavnim "uskršnjim jajetom" ("skrivenom porukom").

Naime, pojavila se informacija koju su lično ostavili članovi tehničkog tima Bele kuće, da je u HTML kodu skrivena poruka koja glasi ovako: "Ako ovo čitate, potrebna nam je vaša pomoć u poboljšanju", kaže agencija, povezujući sopstvene veb stranice.

Protokol je jedan od prvih primetio uskršnje jaje. Vreme poruke nije slučajno. Kao deo Bajdenovog plana pomoći usled COVID pandemije od 1.9 milijardi dolara, agencija treba da dobije 200 miliona dolara za angažovanje dodatnog pomoćnog osoblja. Više resursa za agencije za sajber-sigurnost u zemlji je od stvari koje administracija Bajdena planira da uradi kao odgovor na hakerske napade SolarVindsa koji je ostavilo nezaštićenim javne i privatne organizacije ruskim hakerima koje finansira država.

(Espreso.co.rs/finance.yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.