Reciprocitet Rusije: Proteruje dvojicu holandskih diplomata
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV / HOST PHOTO AGENC

pala poslednja odluka moskve!

Reciprocitet Rusije: Proteruje dvojicu holandskih diplomata

Moskva je zato, u skladu sa principom reciprociteta, odlučila da protera dvojicu zaposlenih u holandskoj ambasadi i oni će morati da napuste Rusiju u roku od dve nedelje, navedeno je u saopštenju

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da proteruje dvojicu holandskih diplomata.

Proterivanje holandskih diplomata usledilo je kao odgovor na prethodno proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Haga u decembru zbog špijunaže, preneo je Rojters.

Oni su optuženi da su špijunirali holandski haj-tek sektor.

Ruska ambasada u Hagu u vreme njihovog proterivanja saopštila je da Holandija nije pružila dokaze za nezakonito ponašanje dvojice ruskih diplomata.

Navedeno je da je otpravniku poslova ambasade Holandije u Moskvi uložen oštar protest zbog eosnovanog proglašavanja dvojice ruskih diplomata za persone non grata, prenele su RIA Novosti.

Rusko ministarstvo ocenjuje da taj, kako je navedeno, "neprijateljski i provokativni potez, kao i novi talas antiruske histerije, koju je Hag organizovao uz pomoć provladinih medija", pokazuje da u krugovima holandskih vlasti vlada nedostatak zdravog razuma i razumevanja stvarnih problema u rusko-holandskim odnosima.

Moskva je zato, u skladu sa principom reciprociteta, odlučila da protera dvojicu zaposlenih u holandskoj ambasadi i oni će morati da napuste Rusiju u roku od dve nedelje, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.