TURSKA VOJSKA KRENULA U SNAŽAN NAPAD: Lansiran veliki broj artiljerijskih granata i raketa
Severni deo Sirije, Foto: AP

VELIKI BROJ EKSPLOZIJA

TURSKA VOJSKA KRENULA U SNAŽAN NAPAD: Lansiran veliki broj artiljerijskih granata i raketa

Napadima u Raki prvenstveno ciljaju područje oko ključnog grada Ajn Ise, koji je još jedno uporište kurdskog SDF-a istočno od reke Eufrat

Objavljeno:

Turska vojska je tokom noći krenula u snažan napad u severnom delu Sirije, pošto su njihove snage i saveznički militanti pokrenuli nekoliko udara na severoistočnu oblast provincije Alepo.

Prema terenskom izveštaju iz Alepa, turska vojska i njihovi saveznički militanti lansirali su veliki broj artiljerijskih granata i raketa ka odbrani Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u okolini Al-Baba.

U izveštaju se navodi da su ovi napadi bili skoro neprestani nekoliko sati, što je prouzrokovalo veliki broj eksplozija koje su se mogle čuti širom Al-Baba na severoistoku zemlje u provinciji Alepo.

Ovaj najnoviji krug napada turske vojske i njihovih saveznika dolazi u isto vreme kada njihove snage ciljaju položaje Sirijskih demokratskih snaga u severnom delu provincije Raka.

Napadima u Raki prvenstveno ciljaju područje oko ključnog grada Ajn Ise, koji je još jedno uporište kurdskog SDF-a istočno od reke Eufrat.

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.